ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί η Dame Έλεν Μίρεν ευγνωμονεί την «ξεδιάντροπη» Κιμ Καρντάσιαν

Γιατί η Dame Έλεν Μίρεν ευγνωμονεί την «ξεδιάντροπη» Κιμ Καρντάσιαν
Jon Corrigan for Telegraph

Η 70χρονη βρετανίδα ηθοποιός μίλησε στο The Sunday Telegraph Magazine για πολλά. ΄

Aναφέρθηκε στα μυστικά της αειθαλούς ομορφιάς της που δεν έχει (“Δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο” είπε. “Κάνω ηλιοθεραπεία αν και δεν θα έπρεπε, πίνω πολύ κρασί, σε σημείο μέθης, τρώω τηγανιτές πατάτες και δεν κατάφερα ποτέ να είμαι συνεπής απέναντι στο γυμναστήριο πέρα από δύο μήνες” προσθέτει), στην επιλογή της L’Oréal Paris να τη χρίσει πρόσωπο σε καμπάνια της και στις γυναίκες που την εμπνέουν.

Η γυναίκα που απόλαυσε πολλές, καλές, σχέσεις στη ζωή της (ανάμεσα στους εραστές της οι Πίτερ Ο Τουλ και Λίαμ Νίσον) πριν αποφασίσει να πει το ναι στον Αμερικανό σκηνοθέτη Τέϊλορ Χάκφορντ είκοσι χρόνια πριν, εκτιμάει τις ωραίες γυναίκες που κουβαλάνε αληθινές προσωπικότητες.

“Η Κέιτ Μος είναι ωραία γυναίκα, όχι λόγω εμφάνισης. Η Κέιτ Μος είναι αληθινή” λέει προτού προχωρήσει στα υπόλοιπα γυναικεία πρότυπα που εξαίρει η Dame Έλεν Μίρεν που έχει για τρόπαια της, ένα Oscar, τέσσερα Baftas και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Πρότυπα που πολλές φορές έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για τις πληθωρικές δημόσιες εμφανίσεις και συμπεριφορές τους.

“Στο παρελθόν οι γυναίκες ζούσαν μέσα στη ντροπή. Αγαπώ όσες από εμάς βγήκαν δημόσια και διεκδίκησαν την εικόνα και το κορμί τους. Τη Madonna, την Chrissie Hynde, την Joan Jett, την Bonnie Raitt. Λατρεύω τις Pussy Riot περισσότερο από κάθε άλλο μουσικό σχήμα σήμερα. Σηκώνουν τον μέσο τους στον χαρακτηρισμό της τσούλας. Φοράνε ό,τι θέλουν να φορέσουν, συμπεριφέρονται όπως θέλουν να συμπεριφερθούν” λέει.

Στη συνέχεια η Dame Μίρεν αναφέρεται στο φαινόμενο της Κιμ Καρντάσιαν.

“Τις Καρντάσιαν δεν τις καταλαβαίνω. Είναι ένα φαινόμενο των καιρών που δεν μπορώ να το βρω ενδιαφέρον ωστόσο καθιέρωσαν μια απαγορευμένη λέξη. Π-Ι-Σ-Ι-Ν-Ο-Σ! Είναι υπέροχο που επιτέλους σου επιτρέπεται ως γυναίκα να έχεις πισινό. Κάτι που το χρωστάμε στην Μαντάμ Καρντάσιαν και στην J-Lo πριν από αυτήν. Επιπλέον μας επιτρέπεται να έχουμε γλουτούς. Είναι κάτι θετικό...” πρόσθεσε η 70χρονη ντίβα του βρετανικού θεάματος.

H Dame Mίρεν είναι αρκετά μεγάλη για να θυμάται ότι στο παρελθόν εάν μια γυναίκα έδειχνε την ελάχιστη σάρκα, ήταν μια “τσούλα”.

“Παλιά οι γυναίκες έπρεπε να συμμορφώνονται στους αποδεκτούς κανόνες ηθικής. Σήμερα αγαπώ όσες υπερασπίστηκαν το “ξεδιάντροπο” με υπερηφάνεια” κατέληξε η γυναίκα που αγαπάει μια λέξη πολύ συγκεκριμένη. Αυτή που αρχίζει από "F" και καταλήγει σε "UCK".

helen mirren shoot 3 xlarge transptZSmkWJpCLeZv vsu4 tK5wqV4A74bZ5ScilOjE93o

ΔΗΜΟΦΙΛΗ