ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γράφτηκε ιστορία: Οι ABBA ξανά μαζί στη σκηνή, 30 χρόνια μετά

Γράφτηκε ιστορία: Οι ABBA ξανά μαζί στη σκηνή, 30 χρόνια μετά

Ήταν μια στιγμή σπάνια, τουλάχιστον για τα εκατομμύρια θαυμαστών του συγκροτήματος που καθιέρωσε τη σκανδιναβική ποπ.

Καθώς οι Björn Ulvaeus και Benny Andersson γιόρτασαν μισό αιώνα φιλίας το βράδυ της Κυριακής στη Στοκχόλμη, οι ΑΒΒΑ συναντήθηκαν και τραγούδησαν όλοι μαζί. Δεν είχαν κάνει κάτι τέτοιο εδώ και 30 χρόνια -με μία εξαίρεση, τον Ιανουάριο του 2016 όταν συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά, αν και κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

"Είναι μια μεγάλη νύχτα", είπε ο Benny Andersson και είχε δίκιο.

50 χρόνια πριν, στις 5 Ιουνίου 1966, οι Björn Ulvaeus και Benny Andersson συναντήθηκαν για πρώτη φορά ξεκινώντας μια φιλία και συνεργασία που δημιούργησε επιτυχίες και σμίλεψε το μύθο τους.

Η επετειακή γιορτή έγινε στο Berns Salonger στο κέντρο της Στοκχόλμης και ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες, τα κορίτσια της μπάντας. Οι Agnetha Fältskog και Anni-Frid Lyngstand κατέφτασαν στις 18:15 και γιόρτασαν το μισό αιώνα φιλίας σε μια μουσική γιορτή που κράτησε αρκετή ώρα, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Η αρχή έγινε με τις Fältskog και Lyngstad να αφιερώνουν το τραγούδι You And I στους άντρες της μπάντας (τους πρώην συντρόφους τους) αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Εxpressen.

ABBA on stage 2016 06 05 530

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Ulvaeus και Andersson και αφού μίλησαν λίγο μεταξύ τους, αφού αναφέρθηκαν στο ξεκίνημα, τις χαρές και τις λύπες, την ιστορία τους, συνέχισαν το τραγούδι όλοι μαζί.

"Ήταν μια στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα. Ήταν ένα ταξίδι στη νοσταλγία, ειδικά για τους Benny και Björn. Είμαι πολύ συγκινημένη" είπε η Anni-Frid Lyngstad στην εφημερίδα.

"Γίναμε μάρτυρες της μουσικής ιστορίας του τόπου μας" σχολίασε ο κιθαρίστας Janne Schaffer, ένας από τους πολλούς που γιόρτασαν μια φιλία που δεν έζησε κανένα Βατερλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ