ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Σερένα Γουίλιαμς είναι ασταμάτητη. Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο στο Glamour

H Σερένα Γουίλιαμς είναι ασταμάτητη. Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο στο Glamour

"Eίμαι η καλύτερη; Δεν μπορώ να ξέρω κάτι τέτοιο. Είμαι η καλύτερη που εγώ μπορώ να είμαι!"

Με αυτή την ατάκα που θυμίζει αθλητές του μεγέθους του Μοχάμεντ Άλι, η Σερένα Γουίλιαμς ποζάρει στο φακό του Norman Jean Roy για το Glamour γιορτάζοντας την υπεροχή της.

Τη στιγμή που η Γουίλιαμς εξομολογείται στο περιοδικό ότι ανησυχεί για τον Ζίκα στους Ολυμπιακούς του Ρίο και υπόσχεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εκλείψουν από τον αθλητισμό σεξιστικές διακρίσεις και χρηματική ανισότητα στις απολαβές εις βάρος των γυναικών, ένα άλλο περιοδικό τη χρίζει βασίλισσα των εσόδων στα sports.

Ίνδαλμα για το Glamour, πρότυπο για το Forbes

Mπορεί στο τελικό του Roland Garros να ηττήθηκε από την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, το περιοδικό που μετράει την αξία των επωνύμων και των brands την έχρισε πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια.

Η Γουίλιαμς κέρδισε εντός και εκτός court $28.9 εκ. τους τελευταίους δώδεκα μήνες και το σκάνδαλο με την υπόθεση ντόπινγκ της Μαρίας Σαράποβα μόνο κέρδος είναι για αυτήν. Κυριολεκτικά.

Η Σαράποβα που πλέον είναι αποκλεισμένη από τα γήπεδα για τα επόμενα δύο χρόνια μετά από απόφαση/τιμωρία της Διεθνούς Ομοσπονδία Τένις (ITF), δεν είναι πλέον στην κορυφή του Forbes.

Mετά την αποκάλυψή της ότι βρέθηκε θετική στην ουσία meldonium κατά τη διάρκεια ελέγχου μετά το Αυστραλιανό Όπεν, η Ρωσίδα, έχασε χορηγίες και συνεργίες με εταιρίες όπως οι Nike, Tag Heuer και Porshe.

Φέτος η Σαράποβα πέφτει από την κορυφή που είχε κατακτήσει πέρσι όταν ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια με $30 εκ. έσοδα.

Φέτος η χρονιά ανήκει σε μία γυναίκα που θέλει να αφήσει πίσω της μια κληρονομιά εκπλήρωσης και ανταπόδοσης. Μια κληρονομιά ευγνωμοσύνης.

"Μου δόθηκαν πολλά. Πρέπει να δώσω κάτι πίσω" λέει στο Glamour η Γουίλιαμς που αγαπάει την ποίηση της Maya Angelou και θεωρεί ότι η ταπεινότητα είναι μια αρετή που όλοι οφείλουμε να κατακτήσουμε και να πασχήσουμε για αυτήν.

Η ασταμάτητη Σερένα Γουίλιαμς είναι πρωτίστως ταπεινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ