ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2023: Χιου Γκραντ, Μαλάλα και ένας γάϊδαρος - Μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς

Όσκαρ 2023: Χιου Γκραντ, Μαλάλα και ένας γάϊδαρος - Μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς
(AP Photo/Chris Pizzello)

Η φετινή 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ τα είχε όλα, λάμψη, συγκίνηση, γέλια... Η βραδιά ξεκίνησε με υπέρπτηση μαχητικών στο Χόλιγουντ, σε ένα κλείσιμο του ματιού στη διαγωνιζόμενη ταινία «Top Gun».

Ακολουθούν μερικές από τις πιο viral στιγμές στης βραδιάς από την φετινή τελετή απονομής.

Ο Χιου Γκραντ είχε τη στιγμή του

Κριτική δέχτηκε η εμφάνιση του Χιου Γκραντ στο... σαμπανιζέ χαλί, όπου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του μοντέλου Άσλεϊ Γκράχαμ, πριν από την έναρξη της τελετής.

Ο σταρ, ο οποίος φάνηκε πως βαριόταν, έδειξε κάπως αγενής στην κάμερα με τις απαντήσεις του.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν περιμένει κάποιον συγκεκριμένο νικητή ή αν αναμένει κάτι από τη βραδιά, ο Βρετανός ηθοποιός απάντησε πως δεν περιμένει να δει κάτι συγκεκριμένο. Στη συνέχεια, όταν τον ρώτησε τι φοράει, εκείνος απάντησε το κοστούμι του, χωρίς να θυμάται τον σχεδιαστή. Η Γκράχαμ προσπαθώντας να αποσπάσει κάτι ενδιαφέρον από τον ηθοποιό, στο τέλος τον ρώτησε για το πώς ήταν η εμπειρία του στην ταινία Glass Onion: Knives Out, με τον Γκραντ να απαντά πως μετά βίας ήταν στην ταινία, αφού πρωταγωνίστησε για λίγα δευτερόλεπτα.

Η αμηχανία, ωστόσο, δεν περιορίστηκε εκεί: παρουσιάζοντας ένα βραβείο αργότερα το βράδυ, μαζί με την ηθοποιό Άντι Μακ Ντάουελ, κάνοντας σύγκριση στην εμφάνιση των δύο αναφορικά με το γήρας, επαίνεσε την Μακ Ντάουελ λέγοντας πως είναι ακόμα εκθαμβωτική, ενώ αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ως όσχεο, κάνοντάς τον πιθανότατα τον πρώτο άνθρωπο που είπε «όσχεο» στα Όσκαρ.

Η εμφάνιση έκπληξη της Lady Gaga στη σκηνή

Η Lady Gaga έκανε την έκπληξη και ανέβηκε τελικά στη σκηνή της 95ης λαμπερής τελετής των βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theatre του Λος 'Αντζελες.

Η σταρ προχώρησε στο σαμπανιζέ χαλί φορώντας μία εντυπωσιακή τουαλέτα με έναν διάφανο κορσέ του οίκου Versace. Η ίδια έσπευσε να βοηθήσει έναν φωτογράφο, ο οποίος παραπάτησε στο χαλί, με τη στιγμή φυσικά να απαθανατίζεται και να γίνεται viral.

Πάνω στη σκηνή εξέπληξε για ακόμη μία φορά, αφού εμφανίστηκε απλή, ντυμένη στα μαύρα, με ένα T-shirt, σκισμένο τζιν, αθλητικά παπούτσια και σχεδόν αμακιγιάριστη ερμήνευσε το τραγούδι «Hold My Hand» από την ταινία «Top Gun: Maverick».

Χρόνια πολλά Τζέιμς!

Σε μια συγκινητική στιγμή, ολόκληρο το κοινό των Όσκαρ τραγούδησε χρόνια πολλά στον Τζέιμς Μάρτιν, τον πρωταγωνιστή του An Irish Goodbye, ο οποίος κέρδισε βραβείο για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους. Μια ιδιαίτερα ζωηρή ερμηνεία προήλθε από τον πρωταγωνιστή της ταινίας Τα Πνεύματα του Ινισερίν, Κόλιν Φάρελ.

Όλοι στο Κε Χούι Κουάν express

Ο Κε Χούι Κουάν, χωρίς έκπληξη, έλαβε το βραβείο Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του λιγάκι αδέξιου συζύγου με απρόσμενες δυνατότητες στην αντισυμβατική κωμωδία «Τα πάντα όλα», έχοντας κάνει αποχή από την μεγάλη οθόνη για αρκετό διάστημε.

Χρησιμοποίησε την ομιλία του ως ευκαιρία για να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το κατεστημένο που «με καλωσόρισε πίσω», σε μια επιστροφή που ταιριάζει στον κινηματογράφο. «Τα όνειρα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να πιστεύεις», είπε. «Σχεδόν εγκατέλειψα το δικό μου».

Γαϊδούρια, αρκούδες και ρακούν

Αλλά ο πραγματικός νικητής της βραδιάς; Τα ζώα – όλων των μορφών, όλων των μεγεθών, διαφορετικών βαθμών καταλληλότητας – που εισέβαλαν στη σκηνή και τους διαδρόμους του Dolby Theatre.

Από τα πλάσματα που παρουσιάστηκαν, ήταν η Τζένη – ο αγαπημένος γάιδαρος από την ταινία Τα Πνεύματα του Ινισερίν – που έλαμψε στο προσκήνιο.

«Αν νιώθεις αναστατωμένος ή αν κερδίσεις ή αν νιώθεις άγχος ή αν απλά αγαπάς τα μουλάρια, έλα και δώσε της μια αγκαλιά», είπε ο οικοδεσπότης Τζίμι Κίμελ.

Εκτός από την Τζένη, στη σκηνή εμφανίστηκε και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Cocaine Bear, μιας ταινίας για μια αρκούδα εθισμένη στην κοκαΐνη.

Στάθηκε δίπλα στη σκηνοθέτιδα της, Ελίζαμπεθ Μπανκς, που ήταν στη σκηνή για να απονείμει ένα βραβείο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της αρκούδας – είχε επίσης εμφανιστεί με την Μπανκς σε εξώφυλλο του Variety τον περασμένο μήνα – και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία της.

Αργότερα εισήλθε στο ακροατήριο των Όσκαρ για να βασανίσει τους συναδέλφους της ηθοποιούς και παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης –σε μια πολύ άτυχη στιγμή- της Μαλάλα Γιουσαφζάι. «Κοκαΐνη Αρκούδα, άσε τη Μαλάλα ήσυχη!» είναι μια φράση που κανείς δεν πίστευε ότι θα ακούσει.

Τιμητικές αναφορές σε ζώα πηγαίνουν επίσης στο ρακούν από το «Τα Πάντα Όλα», εμφανίστηκε λαμπερό στην οθόνη πίσω από τον Ντέιβιντ Μπερν, καθώς έπαιζε. Αλλά και το φτωχό, μοναχικό σκυλάκι του Τσάρλι Μακέσι, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για το The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, και παραδέχτηκε στην ομιλία του ότι είχε αφήσει τον σκύλο του πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης: Όσκαρ 2023: Καλύτερη ταινία «Τα πάντα όλα» - Όλοι οι νικητές των βραβείων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ