ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο Four-Hands δείπνα με αστέρια Michelin που δεν πρέπει να χάσετε

Δύο Four-Hands δείπνα με αστέρια Michelin που δεν πρέπει να χάσετε

Βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους -και τα πιάτα τους- για να μας χαρίσουν δυνατές γαστρονομικές βραδιές στην πόλη τις επόμενες ημέρες.

Τα four-hands dinners είναι γιορτή. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έτσι το έβλεπα, και νομίζω όχι άδικα, αφού αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία να γευτούμε την τέχνη διαφορετικών σεφ και διαφορετικών εστιατορίων μέσα στην ίδια βραδιά.

Παλαιότερα στην Ελλάδα, όταν μιλούσαμε για four-hands dinners, αναφερόμασταν κυρίως σε βραβευμένους σεφ του εξωτερικού που έρχονταν να φιλοξενηθούν στις κουζίνες κορυφαίων Ελλήνων συναδέλφων τους και να παρουσιάσουν από κοινού την τέχνη τους για μία ή και περισσότερες βραδιές, μέσω μενού που είτε ήταν ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, είτε απαρτιζόταν από πιάτα και των δύο εστιατορίων.

Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε όλο και περισσότερο δημιουργικές συμπράξεις εντός ελληνικών συνόρων, με τους καλύτερους σεφ της χώρας μας να ανταλλάσσουν επισκέψεις και να φιλοξενούνται ο ένας στην κουζίνα του άλλου, ένα γεγονός που λέει πολλά και όμορφα για το γαστρονομικό επίπεδο της χώρας μας, που πλέον δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες μητροπόλεις του εξωτερικού.

Άλλωστε με εννέα πλέον «μισελενάτα» εστιατόρια στην Αθήνα είναι σαφές πως το γαστρονομικό τοπίο μας ανθίζει διαρκώς. Τις επόμενες λοιπόν ημέρες έχουμε να σου προτείνουμε δύο four-hands δείπνα με αέρα Michelin, ένα με επίσκεψη από το εξωτερικό και ένα με σύμπραξη εγχώριων εστιατορίων, ώστε να μπορέσεις στην ουσία να δοκιμάσεις δύο κορυφαία διαφορετικά εστιατόρια μέσα στην ίδια βραδιά!

Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία στο «MFlavours»

Το εντυπωσιακό εστιατόριο MFlavours, στον ένατο όροφο του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, και ο executive chef του, Δημήτρης Μπούτσαλης, υποδέχονται τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Γάλλο σεφ Clément Convard, απευθείας από το «Le Cénacle» του ξενοδοχείου La Cour des Consuls Hotel & Spa-MGallery Collection της Τουλούζης, για μία μοναδική γαστρονομική βραδιά υψηλών αξιώσεων την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Μπροστά στην ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου, που δεν κρύβει μυστικά, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους δύο εξαιρετικούς σεφ εν δράσει, να συνεργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία ενός μενού που στοχεύει να ενώσει την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά υλικά της μεσογειακής μαγειρικής σκηνής. Το γευστικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 20:00, με ένα ποτήρι σαμπάνια Deutz, ενώ το wine pairing με εκλεκτά ελληνικά και γαλλικά κρασιά φέρει την υπογραφή της Deals.

Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Αθήνα, 2144442000

Η Σπονδή υποδέχεται το Pelagos

Το εμβληματικό Michelin-starred εστιατόριο του Παγκρατίου και ο σεφ του Arnaud Bignon υποδέχονται για μία και μοναδική βραδιά, την Τρίτη 28 Μαρτίου, τον Luca Piscazzi από το επίσης βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos. Μαζί θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό 4-hands dinner με έμπνευση από το μυστήριο της θάλασσας και την αγνότητα της γης, μία πολύτιμη απεικόνιση του πάθους για δημιουργία που χαρακτηρίζει και τους δύο διάσημους σεφ, καθώς και τα εστιατόριά τους. Στο μενού πρωταγωνιστούν εκλεπτυσμένες γαστρονομικές προτάσεις ωκεανού και γης, όπως το "Μαγιάτικο (ceviche)" με Tagliolini Λαγόχορτου/ Cacio e pepe, το "Μπαρμπούνι (Meuniere) " με Hollandaise από σαφράν/ Ελιά Καλαμών/ Γλυκόριζα, αλλά και το "Μοσχάρι" με Αγκινάρα Ιερουσαλήμ/ Λεμόνι/ Κάπαρη/ Εστραγκόν. Στην άκρως ατμοσφαιρική σάλα της Σπονδής, η οποία μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκε ριζικά, επιτρέποντας στο άπλετο φως να εισέλθει στους πέτρινους τοίχους της, θα συμβούν πολλά και ενδιαφέροντα, αφού στην κουζίνα οι δύο σεφ θα κάνουν τα δικά τους μαγικά για να μας χαρίσουν μία σίγουρα αξιομνημόνευτη βραδιά με γεύση από αστέρια.

Info: Πύρρωνος 5, Αθήνα, 210 7564021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ