ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην κορυφή των Billboard Hot 100 ο Jimin των BTS, με το «Like Crazy»

Στην κορυφή των Billboard Hot 100 ο Jimin των BTS, με το «Like Crazy»
Το είδωλο της Κ-pop, Jimin των BTS AP/Andrew Harnik

Το είδωλο της Κ-pop, Jimin έγινε ο πρώτος Kορεάτης σόλο καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι «Like Crazy».

Σύμφωνα με το Billboard το τραγούδι που κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου έφτασε στην κορυφή εκτοπίζοντας το «Flowers» της Μάιλι Σάιρουςπου ήταν Νο 1 για οκτώ εβδομάδες.

Αν και μέλος των BTS, ο σταρ επέλεξε να κάνει σόλο ντεμπούτο με το άλμπουμ «Face». Εκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων στην Κορέα και σκαρφάλωσε στο Νο 2 του Billboard 200.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επταμελές boy band από τη Νότια Κορέα έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο φαινόμενο με πωλήσεις εκατομμυρίων άλμπουμ και αποφέροντας στη οικονομία της χώρας τους κέρδη δισεκατομμυρίων.

Οπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσαν ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες για να υπηρετήσουν την στρατιωτικής τους θητεία.

Το συγκρότημα της K-pop έχει πετύχει τις περισσότερες επιτυχίες, 6 τον αριθμό, στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 την τελευταία δεκετία. Ακολουθεί η παγκόσμια επιτυχία του Νοτιοκορεάτη ράπερ Psy «Gangnam Style» η οποία έφτασε στο Νο 2 το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ