ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έρικ Κλάπτον: Ο «θεός της κιθάρας» αντιμέτωπος με το χειρότερο εφιάλτη του

Έρικ Κλάπτον: Ο «θεός της κιθάρας» αντιμέτωπος με το χειρότερο εφιάλτη του

Στις 30 Μαρτίου 2016 ο Ερικ Πάτρικ Κλαπ έγινε 71 ετών συνεχίζοντας να είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του ροκ.

Όμως ο μουσουργός που εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1965 και, ναι, είχε ενώσει το ταλέντο του με το ελληνικό συγκρότημα των Juniors, ο άντρας που με έναν ενισχυτή Marshall και μια κιθάρα Gibson Les Paul μπορούσε να δημιουργήσει ύμνους όπως το Layla είναι σήμερα αντιμέτωπος με το τέλος της καριέρας του.

Ο σπουδαίος ρόκερ κινδυνεύει να μην ξαναπαίξει κιθάρα καθώς πάσχει από νευρολογική ασθένεια που δεν του επιτρέπει να παίξει το όργανο που τον ανέδειξε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, σοβαρή ζημιά στο νευρικό σύστημα του Βρετανού μάστορα των κιθαριστικών ριφ δεν του επιτρέπει να επιδοθεί ξανά στο ταλέντο του.

“Την περασμένη χρονιά ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Όλα ξεκίνησαν με έναν πόνο χαμηλά στην πλάτη και μετά από λίγο οι γιατροί διέγνωσαν περιφερειακή νευροπάθεια. Είναι σαν ένα διαρκές ηλεκτρικό σοκ που διαπερνάει το σώμα” είπε ο ίδιος στο περιοδικό Classic Rock.

“Είναι δύσκολο να γερνάς. Eίναι δύσκολο”

Μπλεγμένος με καταχρήσεις σε αλκοόλ, ναρκωτικά και εθισμένος στις γυναίκες, ο Κλάπτον κάποτε βρέθηκε στη δύση της ύπαρξης του. Έχοντας καταφέρει να βγει αλώβητος από μυριάδες περιπέτειες, ο κιθαρίστας που έκανε ακόμη και τον BB King να παραδεχτεί την ιδιοφυΐα και το ταλέντο του σήμερα είναι αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του.

Έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα το 23ο προσωπικό album του, ο Κλάπτον μίλησε δημόσια για το πρόβλημα που ίσως του στερήσει την μεγαλύτερη αγάπη του από όλες. Τις χορδές και τις μελωδίες του.

“Μπορώ να παίξω αλλά δυσκολεύομαι. Έχω αρχίσει πλέον να συνειδητοποιώ πως η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί” είπε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε περιφερειακή νευροπάθεια, με τον εθισμό στο αλκοόλ να είναι ένας από αυτούς.

“Σκέφτομαι πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ζω. Θα μπορούσα να έχω πεθάνει εδώ και χρόνια. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς επιβίωσα, ειδικά τη δεκαετία του '70. Για κάποιο λόγο τραβήχτηκα από τα σαγόνια της κόλασης και μου δόθηκε άλλη μια ευκαιρία” είπε ο ίδιος.

“Είναι δύσκολο να γερνάς. Eίναι δύσκολο” πρόσθεσε.

Ο 71χρονος με τα τρία βραβεία Grammy, είναι ένας Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) από το 2004 και Ιππότης του Τάγματος (OBE) από το 1994, για την προσφορά του στη μουσική ίσως πρέπει να πει αντίο στον μεγαλύτερο εθισμό της ζωής του. Όχι την κοκαΐνη, την ηρωίνη, το αλκοόλ ή τις γυναίκες που τον χειρίστηκαν και τις χειρίστηκε εξαντλητικά.

Ο Κλάπτον μάλλον πρέπει να πει αντίο στις χορδές της ζωής, την κιθάρα του.

uncut

ΔΗΜΟΦΙΛΗ