ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ρωσία αποκτάει τη δική της Disneyland

Η Ρωσία αποκτάει τη δική της Disneyland

O Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το πράσινο φως και το "παραμύθι" θα αρχίσει να ανοικοδομείται στην περιοχή Καλούγκα, 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

Στην παράδοση των θεματικών πάρκων του αμερικανικού κολοσσού ψυχαγωγίας, της Disney, η κατασκευή για τον "Μαγικό Κόσμο της Ρωσία" εγκρίθηκε από τις ρωσικές αρχές με την κατασκευή να ξεκινάει μέσα στο 2017.

Με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ το θεματικό πάρκο που θα κατασκευαστεί από την Moschanko Investment Group με έδρα το Λος Άντζελες σε σχέδια του ομίλου Goddard έχει λάβει την έγκριση του κυβερνήτη της Καλούγκα, Ανατόλι Αρταμόνοφ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Ο Μαγικός Κόσμος της Ρωσίας θα περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προσφέρουν διαδραστικά προγράμματα ψυχαγωγίας και μάθησης για τα παιδιά", δήλωσε ο κ. Αρταμόνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας ότι το θεματικό πάρκο θα έχει επίσης αρκετά ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτική χρηματοδότηση και δεν θα δαπανηθούν χρήματα από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

"Η ρωσική λαογραφία, οι μύθοι και η ιστορία θα συνταιριαστούν αρμονικά για να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο που θα αντανακλά τον πολιτισμό και την λαϊκή παράδοση της Ρωσίας και το ποιοτικό επίπεδο κατασκευής θα είναι εφάμιλλο, για να μην πούμε καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο πάρκο που λειτουργεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Goddard, Γκάρι Γκόνταρντ στην Valley Business Journal.

Ο Μαγικός Κόσμος της Ρωσίας, θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 220 στρεμμάτων στα όρια των περιοχών της Μόσχας και της Καλούγκα.

garygoddrad

Γκάρι Γκοντάρντ, ο δημιουργός ενός θεματικού πάρκου επικών διαστάσεων στη Ρωσία

Στο μεταξύ στη Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα δύο θεματικά πάρκα που κατασκευάζονται από την DreamWorks Animation και την NBC Universal.

Το θεματικό πάρκο της DreamWorks στη Μόσχα, το "Ονειρεμένο Νησί" θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2016 και θα εγκαινιαστεί το 2018, ως μέρος μίας ευρύτερης επένδυσης ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει την κατασκευή παρόμοιων θεματικών πάρκων και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, όπως την Αγία Πετρούπολη και την Αικατερίνεμπουργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ