ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Island: το «νησί» της Αθηναϊκής Ριβιέρας όπου χτυπά η καρδιά του καλοκαιριού

Island: το «νησί» της Αθηναϊκής Ριβιέρας όπου χτυπά η καρδιά του καλοκαιριού

Κάθε καλοκαίρι τα βράδια μας έχουν άρωμα από Greek chic διακοπές στο ομορφότερο σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια πως δεν μπορεί να κηρυχθεί και επίσημα η έναρξη της θερινής σεζόν, εάν δεν πραγματοποιηθεί το πιο πολυαναμενόμενο opening του καλοκαιριού: αυτό του Island Athens Riviera.

Έτσι και φέτος το αγαπημένο «νησί» του απανταχού jet set και του πιο κομψού αθηναϊκού crowd, εκεί που κατά καιρούς έχουμε συναντήσει από την Meryl Streep και τον Hugh Jackman μέχρι τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα του Μονακό, έκανε τη μεγάλη του πρεμιέρα με μία λαμπερή βραδιά στις 4 Μαΐου και μας περιμένει για να μας χαρίσει μαγικές βραδιές γεμάτες φανταστική μουσική από DJs παγκοσμίου βεληνεκούς, εξαιρετικές γεύσεις, κορυφαία κοκτέιλ και φυσικά την ομορφότερη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Σμιλευμένο πάνω στο βράχο, με τη θάλασσα να απλώνεται από κάτω του και τον έναστρο αττικό ουρανό να στεφανώνει τα βράδια μας, στο Island το καλοκαίρι έχει γεύση από νησί. Ένα νησί όπου όλα είναι πιθανά και συχνά τα αστέρια στον ουρανό ωχριούν σε λάμψη μπροστά στα πυροτεχνήματα που βάζουν φωτιά στις νύχτες μας. Ο χώρος του εστιατορίου και του club ανανεώθηκαν με μικρές πινελιές, ώστε, όπως κάθε σεζόν, να προσφέρουν το κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών στο ορκισμένο κοινό τους, που έρχεται εδώ για να ξεφύγει από κάθε τι συνηθισμένο και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες μέσα σε ένα πανέμορφο σκηνικό.

Ο βραβευμένος Executive Chef ολόκληρου του ομίλου Panas, Νίκος Σκλήρας, η κουζίνα του οποίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι προτεινόμενη από το Michelin Guide, συνεχίζει στα διαχρονικά επιτυχημένα μονοπάτια του, χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές στους επισκέπτες που παίρνουν θέση στα ρομπούστα τραπέζια του εστιατορίου με την ωραιότερη θέα στην Αττική. Εδώ η μεσογειακή-ελληνική κουζίνα με έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη και με επιρροές από την Ασία και τον κόσμο δημιουργεί μία κοσμοπολίτικη γευστική εμπειρία για απαιτητικούς ουρανίσκους. Στο νέο μενού φυσικά και πρώτα συναντούμε το διάσημο sushi section του Island, με τα signature rolls να κλέβουν την παράσταση και μαζί και την καρδιά μας. Τα σωστά spicy Avocado & Spicy Shrimps, τα ιδιαίτερα Rock & Roll με το gold tobiko και τα funky Rainbow Salmon βρίσκονται με διαφορά ανάμεσα στην top list της πόλης, ενώ οι ασιατικότροπες επιλογές σε σαλάτες συμπληρώνουν το εξωτικό καρέ.

Στα ορεκτικά παραμένει η best seller φέτα σε φύλλο κρούστας με θυμαρίσιο μέλι και μαύρο σουσάμι, ενώ το vitello tonnato με το τέλεια κομμένο μοσχάρι σε γαλάκτωμα τόνου νομίζω πως εύκολα είναι ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Αδιαμφισβήτητο must-taste τα ελαφρώς περασμένα από τη φωτιά χτένια με μαγειρεμένη στην εντέλεια fregola και μία φινετσάτη bisque αστακού.

Ιδιαίτερη μνεία απαιτείται για το εξαιρετικά δεμένο κριθαρότο καραβίδας αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης, ένα πιάτο που για εμένα αποδεικνύει περίτρανα πως η μαγειρική μαεστρία κρύβεται στην απλότητα, και φυσικά στην κορυφαία πρώτη ύλη.

Με το κρέας και το ψάρι να έρχονται από τους καλύτερους προμηθευτές της χώρας μας, ο Νίκος Σκλήρας έχει όλα τα εχέγγυα να δημιουργεί απερίσπαστος την τέχνη του. Προσωπικά δοκίμασα ένα αριστοτεχνικά ψημένο Rib Eye με teriyaki και anticucho sauce, που έδενε με έναν αέρινο πουρέ αρωματικής γλυκοπατάτας και έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αλλά εξαιρετικά σχόλια απέσπασε και το τραγανό χοιρινό με κρέμα πράσου και το φιλέτο σφυρίδας με αφρό από yuzu lemon από τους συνδαιτημόνες- συναδέλφους.

Στα κοκτέιλ η λίστα έχει εμφανώς εξωτική διάθεση, με τα signatures να παίζουν με εξαιρετικά spirits και exotic υλικά. Το Verano Amarillo με λευκό ρούμι, πεπόνι, μέντα και εσπεριδοειδή κλείνει πάντως μέσα του ξεκάθαρα τα πιο όμορφα αρώματα του καλοκαιριού με μία απροσδιόριστα τροπική νότα. Η wine list είναι διαμορφωμένη από τους έμπειρους sommelier του ομίλου και περιλαμβάνει σπάνιες και εξαιρετικές ετικέτες.

Να σημειώσουμε πως φέτος το Island μας υποδέχεται με ακόμη πιο μαγική ποιότητα ήχου και αναβαθμισμένες state-of-the-art εγκαταστάσεις που υπόσχονται πως το ορκισμένο κοινό του θα απολαύσει στο έπακρο το κορυφαίο line up που έρχεται να καταλάβει τα decks αυτό το καλοκαίρι. Τα πάρτι Infinity κάθε Πέμπτη και Jafari κάθε Κυριακή έβαλαν την Αθήνα στον χάρτη των μεγάλων event παγκοσμίως με κορυφαίους διεθνείς DJs και είναι πια θεσμός. Φυσικά και φέτος, τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής καταφθάνουν στην Αθήνα ως καλεσμένοι του Island. Adriatique, WhoMadeWho, Bedouin, Damian Lazarus, Argy και Agents of Time είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που θα φιλοξενηθούν στα decks του club, ενώ οι προτεινόμενοι για Grammy Meduza το Σάββατο 17 Ιουνίου ετοιμάζουν ένα πάρτι που θα μείνει στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό Line Up περιλαμβάνει:

01/06 Gerd Janson

04/06 Agents of Time

11/06 Dixon

11/06 Echonomist

17/06 Meduza

18/06 Carlita

25/06 Fideles

02/07 Adriatique

09/07 Argy

13/07 Damian Lazarus

16/07 WhoMadeWho

23/07 Bedouin

30/07 Stephan Jolk

27/08 Ame

Info: 27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, Αθηναϊκή Ριβιέρα, τηλ. 2109653563, www.islandclubrestaurant.gr