ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κονσόλα Pac-Man 2.561 κομματιών λανσάρει η Lego

Κονσόλα Pac-Man 2.561 κομματιών λανσάρει η Lego
Το σετ Pac-Man είναι ένα μικρό θαύμα μηχανικής, καθώς οι χαρακτήρες κινούνται επί της οθόνης με το στρίψιμο ενός λεβιέ (LEGO)

Τα παιδιά των 80s θα πρέπει α) να βάλουν 270 ευρώ στην άκρη και β) να απελευθερώσουν μπόλικες ώρες από το πρόγραμμά τους. Η Lego στις 4 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει ένα σετ 2.561 κομματιών για όσους λάτρεψαν το παιχνίδι Pac-Man.

Το σετ βασίζεται σε μια αληθινή κονσόλα από «ουφάδικο» της δεκαετίας του 1980 και διαθέτει μέχρι και φωτιζόμενη υποδοχή για νομίσματα, σύμφωνα με την περιγραφή της Lego στην ιστοσελίδα της.

Το Pac-Man κυκλοφόρησε στο Τόκιο το 1980 και εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι όλων των εποχών. Όπως θα γνωρίζετε σίγουρα, ο παίκτης ελέγχει τον Pac-Man, έναν κίτρινο στρογγυλό χαρακτήρα που προσπαθεί να φάει όλες τις τελίτσες μέσα σε έναν λαβύρινθο, αποφεύγοντας παράλληλα τέσσερα φαντασματάκια.

Αν και στο σετ της Lego δεν θα μπορέσει κανείς να παίξει Pac-Man, οι προκλήσεις και οι ανταμοιβές για όσους ασχοληθούν μαζί του είναι πολλές.

Διαθέτει αυτό που η Lego ονομάζει «μηχανικό λαβύρινθο», ο οποίος ενεργοποιείται με το στρίψιμο ενός λεβιέ στο πλάι της κονσόλας, και έχει ως αποτέλεσμα οι χαρακτήρες να κινούνται επί της οθόνης.

Το νέο σετ Pac-Man είναι μέρος της σειράς Lego Icons, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα Land Rover Classic Defender 90, τον Τιτανικό και τον Πύργο του Άιφελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ