ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mάικλ Κέιν, Τζόαν Κόλινς και άλλοι Βρετανοί επιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Mάικλ Κέιν, Τζόαν Κόλινς και άλλοι Βρετανοί επιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ντάνιελ Κρεγκ και αναρίθμητοι άλλοι διάσημοι Βρετανοί έχουν ταχθεί υπέρ του Bremain.

Ποιοί είναι όμως οι διάσημοι που υποστηρίζουν το Brexit και θέλουν ένα Ηνωμένο Βασίλειο αυτόνομο από την “ηγεμονία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Η λίστα των διάσημων που υποστηρίζουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη είναι εντυπωσιακή για πολλούς λόγους. Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν εκείνοι που θα το περίμενες (βλ. Τζόαν Κόλινς), εκείνοι που υποψιαζόσουν (Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ) και εκείνοι που δεν θα το περίμενες.

Στην τελευταία κατηγορία εμπίπτει και η περίπτωση του ευφυή, αιρετικού κωμικού των Monty Python, Τζον Κλιζ. Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Βρετανός σταρ παίρνει θέση υπέρ του Brexit, ουσιαστικά γιατί είναι δυσαρεστημένος από όλα τα λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καταφέρει να σώσει πολλά μέλη της από την κρίση.

“Eαν πίστευα ότι υπάρχει ελπίδα ουσιαστικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ψήφιζα να μείνουμε. Δεν υπάρχει. Κρίμα” σχολίασε ο πολιτικοποιημένος Κλιζ που επιτέθηκε στους γραφειοκράτες της ΕΕ.

“Έχουν εξαφανίσει κάθε ίχνος δημοκρατικής υπευθυνότητας" σχολίασε προσθέτοντας αστειευόμενος ότι ο μόνος τρόπος μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης είναι να κρεμάσουν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε παράλληλο χρόνο και ο Μάικλ Κέιν έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ σε περίπτωση που η Βρετανία δεν εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αν δεν υπάρξουν εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές οφείλουμε να βγούμε”, σημείωσε ο ηθοποιός ήδη από τον Ιανουάριο του 2016. “Νιώθω κάπως σίγουρος ότι πρέπει να βγούμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σερ του βρετανικού θεάματος. “Δεν γίνεται να σου υπαγορεύουν χιλιάδες απρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι που δημιουργούν αυτούς τους κανόνες πως θα πορευτείς” είπε σε συνέντευξη του στο BBC.

Σε ερώτηση πως θα ανακάμψει η χώρα μετά από το αναπόφευκτο χτύπημα στην οικονομία της ο Κέιν είπε: “Με σκληρή δουλειά και μεγαλύτερη προσπάθεια έρχεται η επιτυχία”

Ευρωσκεπτικιστές σταρ και άλλοι διάσημοι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Bruce Dickinson των Iron Maiden
Dame Joan Collins
Duncan Bannatyne
Edward Fox
Elizabeth Hurley
Elaine Paige
John Cleese
Julian Fellowes
Katie Hopkins
Keith Chegwin
Right Said Fred
Roger Daltrey των The Who
Sir Michael Caine
Sol Campbell
Vicky Pattison

Στον αντίποδα, 282 καλλιτέχνες, συγγραφείς, ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου, επαγγελματίες του θεάματος και της δημιουργίας επιμένουν σε ένα βροντερό Όχι στο Brexit.

Τζον Λε Καρέ, Ντάνι Μπόιλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τσιουέτελ Έτζιοφορ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Tζουντ Λο, Άλεξ Καπράνος, Τζάρβις Κόκερ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας και Κίρα Νάιτλι υπογράφουν ανοικτή επιστολή προς τους Βρετανούς, καλώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοβούνται να μείνουν στο περιθώριο, λένε πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

"Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική... Η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα θα αποδυναμωθεί σημαντικά εάν αποχωρήσουμε" σημειώνουν, υπερασπιζόμενοι την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ