ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Stoffa: Το διάσημο meat resto της Κηφισιάς σερβίρει κορυφαίες κοπές στους καταπράσινους κήπους του

Stoffa: Το διάσημο meat resto της Κηφισιάς σερβίρει κορυφαίες κοπές στους καταπράσινους κήπους του

Premium κοπές από όλο τον κόσμο, προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με ελληνικά στοιχεία και δύο ολάνθιστοι κήποι μας περιμένουν στο διαχρονικά επίκαιρο εστιατόριο των βορείων προαστίων.

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που κατορθώνουν να παραμένουν talk of the town όσα χρόνια και αν περάσουν από την έναρξη της λειτουργίας τους. Το γεγονός αυτό συνήθως οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, πάντα όμως με το καλό φαγητό στο επίκεντρο. Στην περίπτωση του διάσημου Stoffa της Κηφισιάς, του αγαπημένου σημείου συνάντησης των meat lovers των βορείων, και όχι μόνο, προαστίων, που φέτος κλείνει τα 10 του χρόνια παρουσίας στη ζωή μας, οι λόγοι είναι πολλοί και εξίσου συναρπαστικοί.

Φυσικά και οι premium κοπές που έρχονται από τους καλύτερους παραγωγούς από κάθε γωνιά της γης, ώστε να μεταμορφωθούν στην κουζίνα σε κρεατοφαγικά πιάτα υψηλών αξιώσεων, έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το επιχείρημα που μας φέρνει ξανά και ξανά στο πανέμορφο αυτό εστιατόριο, όπου τα positive vibes μας φτιάχνουν τη διάθεση ήδη από την πρώτη στιγμή που θα περάσουμε την πόρτα.

Μπορεί το χειμώνα να το αγαπάμε για τη ζεστή και φιλόξενη εσωτερική του ατμόσφαιρα με το ξύλο και τα φυσικά υλικά να πρωταγωνιστούν, αλλά το καλοκαίρι το αγαπάμε διπλά για τους δύο μεγάλους και καταπράσινους κήπους του, που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε το φαγητό μας κάτω από τη σκιά των δέντρων και ανάμεσα σε ολάνθιστα λουλούδια. Highlight το νέο εξωτερικό μπαρ, στον μεγάλο πίσω κήπο, που μας προσκαλεί να παραγγείλουμε ένα sophisticated cocktail και να πάρουμε θέση στους μεγάλους γωνιακούς καναπέδες για να το γευτούμε συζητώντας με τους φίλους μας.

Εδώ, στα ρομπούστα ξύλινα τραπέζια κάτω από τη σκιά των πυκνόφυλλων δέντρων και τα λαμπερά αστέρια του αττικού ουρανού, αφηνόμαστε στα χέρια του σεφ και του έμπειρου προσωπικού, για να βιώσουμε δυνατές κρεατοφαγικές εμπειρίες, και όχι μόνο, αφού ο ταλαντούχος head chef Απόστολος Τακούλας έχει δημιουργήσει ένα μενού που μιλάει στην καρδιά όλων των ουρανίσκων. Μέσα στην κουζίνα του τα πιο φρέσκα υλικά της ελληνικής γης αναμειγνύονται και συνδυάζονται με μαεστρία για να συνθέσουν πιάτα λαχταριστά και ισορροπημένα, ιδανικά για να πλαισιώσουν τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Stoffa: το ποιοτικό κρέας.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Σπύρος Τσαλαβούτας, έχει μακρά εμπειρία στο χώρο της εστίασης αλλά και οικογενειακό «ιστορικό», με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλά πως το μυστικό της επιτυχίας κάθε εστιατορίου είναι η κορυφαία πρώτη ύλη. Έτσι, premium κοπές από επιλεγμένους παραγωγούς των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, αλλά και της Ελλάδας, παίρνουν το δρόμο τους για το Stoffa ώστε να ψηθούν αριστοτεχνικά στον Josper ξυλόφουρνο και να φτάσουν στο τραπέζι των επισκεπτών ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία και ακριβώς στο σωστό level ψησίματος. Black Angus, Kobe και άλλες διάσημες ράτσες της παγκόσμιας σκηνής συναντούν υψηλής ποιότητας ελληνικά κρέατα βιολογικής εκτροφής, ενώ η διαδικασία ξηρής ωρίμανσης είναι αρκετά αγαπητή εδώ και συναντάται σε αρκετές κοπές.

Η best seller Picanha βιολογικής εκτροφής με κόκκινο chimichurri, πουρέ τσουκνίδας και cross cut αληθινές πατάτες βάζει συχνά τους επισκέπτες σε μεγάλα διλήμματα αφού δεν μπορούν να καταλήξουν μεταξύ αυτής και της εξαιρετικά δημοφιλούς εδώ πληθωρικής Tomahauk με δύο διαφορετικές μουστάρδες και baby πατάτες.

Το old time classic Pepper Steak από καθαρό φιλέτο νεαρού μόσχου συνοδεύεται από μία από τις καλύτερες pepper sauces της πόλης και αποτελεί πιάτο-σήματα κατατεθέν του εστιατορίου, ενώ η Tagliata ξηρής ωρίμανσης 60 ημερών είναι από μόνη της επιχείρημα ικανό να μας κάνει να πάρουμε θέση στα όμορφα τραπέζια του Stoffa. Μεταξύ των must-taste ξεχωρίζει επίσης το Κοκοράκι στον ξυλόφουρνο με καπνιστό βούτυρο για τους λάτρεις των πιο «μαμαδίστικων» γεύσεων.

Φυσικά και το κρέας πρωταγωνιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται πάντα και μία καλή εισαγωγή, ή πως όσοι δεν αγαπούν τόσο το κρέας δεν θα βρουν εδώ ισάξια δυνατές εναλλακτικές. Έτσι στα πρώτα το αλμυρό Cheesecake με φέτα και ανθότυρο, chutney τομάτας και πράσινο μήλο αποτελεί σταθερά ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου, ενώ η σαλάτα Stoffa με ψητά ροδάκινα και προσούτο ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της.

Στα best seller και η Σκοπελίτικη Στριφτόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο, βαρελίσια φέτα Παρνασσού και αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, αλλά και τα Ψητά Μανιτάρια στον ξυλόφουρνο με Κατίκι Δομοκού, γεμάτα umami γεύση και ωραία αρώματα λεμονοθύμαρου.

Στο τέλος “απαγορεύεται” να αποχωρήσουμε εάν δεν γευτούμε το signature Stoffa Banoffee με λαχταριστή doulche de leche mousse, crumble βανίλιας, μπανάνα, βανίλια ganache montee και ganache μπανάνα και passion caramel, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Info: Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά, 2108013853

ΔΗΜΟΦΙΛΗ