ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πωλούνται συλλεκτικά αντίτυπα αυτοπροσωπογραφίας του Τζόνι Ντεπ

Πωλούνται συλλεκτικά αντίτυπα αυτοπροσωπογραφίας του Τζόνι Ντεπ
Η συλλεκτική αυτοπροσωπογραφία του Τζόνι Ντεπ (Scott Garfitt/Invision/AP)

Συλλεκτικά αντίτυπα μιας αυτοπροσωπογραφίας του Τζόνι Ντεπ, στην οποία ο χολιγουντιανός σταρ λέει πως αποτυπώνεται η «συναισθηματική εξουθένωση» κατά την περίοδο της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, άρχισαν να πωλούνται σήμερα έναντι 1.950 δολαρίων έκαστο.

«Αυτή η αυτοπροσωπογραφία φιλοτεχνήθηκε σε μια περίοδο που ήταν… ας πούμε, κάπως σκοτεινή και λίγο μπερδεμένη», δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ για το πορτρέτο που άρχισε να ζωγραφίζει το 2021 στο στούντιο του Βρετανού εικονογράφου Ραλφ Στέντμαν, αλλά ολοκλήρωσε νωρίτερα φέτος.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ονόμασε τη συγκεκριμένη αυτοπροσωπογραφία «Five» («Πέντε») επειδή, όταν ξεκίνησε το έργο, ο ίδιος λέει πως βρισκόταν «στον πέμπτο χρόνο της τρέλας».

Ο Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» («The Rum Diary»), παντρεύτηκαν το 2015, αλλά ο γάμος τους κράτησε μόλις έναν χρόνο και ακολούθησε πολυετής δικαστική διαμάχη.

Πέρυσι, ο Ντεπ δικαιώθηκε από αμερικανικό δικαστήριο στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Χερντ, η οποία τον κατηγορούσε για κακοποίηση. Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ είχε χάσει την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της βρετανικής ταμπλόιντ Sun, η οποία είχε γράψει ότι χτυπούσε τη σύζυγό του, αφού δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε ότι τα ρεπορτάζ βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα.

Ο Τζόνι Ντεπ είπε ότι εμπνεύστηκε την αυτοπροσωπογραφία «Five» από μια φωτογράφιση του 2015, όταν έγινε το πρόσωπο του οίκου Dior σε διαφημιστική καμπάνια ανδρικού αρώματος.

Το «Five» αποτελεί τη νέα προσθήκη στη συλλογή πορτρέτων που έχει φιλοτεχνήσει ο Ντεπ με τίτλο «Friends & Heroes» («Φίλοι και Ήρωες»), με προσωπογραφίες της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, του Αλ Πατσίνο, του Μπομπ Ντίλαν και του Κιθ Ρίτσαρντς – αντίτυπα των οποίων πωλούνται από τον βρετανικό όμιλο Castle Fine Art.

Τα αντίτυπα του «Five» θα έχουν συλλεκτικό χαρακτήρα, αφού θα πωλούνται για διάστημα μόλις 13 ημερών. Ο Τζόνι Ντεπ είπε ότι για κάθε πώληση θα δωρίζει 200 δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mental Health America για τη φροντίδα ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ