ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oppenheimer: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. επαίνεσε τη «μεγάλη θυσία» του Κίλιαν Μέρφι

Oppenheimer: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. επαίνεσε τη «μεγάλη θυσία» του Κίλιαν Μέρφι
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επαίνεσε τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία «Oppenheimer» Κίλιαν Μέρφι για το επίπεδο προσήλωσης στην ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Κίλιαν Μέρφι υποδύεται τον φυσικό Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στο νέο έπος που σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Νόλαν, για τον άνθρωπο, στον οποίο πιστώνεται η δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Η ταινία αναγνωρίστηκε από τους κριτικούς και αναδείχθηκε επιτυχία στο box office και ιδιαίτερους επαίνους έχει αποσπάσει η ερμηνεία του Μέρφι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. βρήκε την ευκαιρία να εγκωμιάσει τον Κίλιαν Μέρφι για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του στην τελειοποίηση του ρόλου.

«Ποτέ δεν έχω δει μεγαλύτερη θυσία από πρωταγωνιστή στην καριέρα μου» είπε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. γωνστός από την κινηματογραφική σειρά «Iron Man» στο περιοδικό People. «Νομίζω ότι είχε την ταπεινότητα που απαιτείται για να επιβιώσει υποδυόμενος έναν ρόλο σαν αυτόν» πρόσθεσε.

Ο Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος υποδύεται τον πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Λιούις Στράους στην ταινία, ανέφερε ένα παράδειγμα για να δείξει πόσο αφοσιωμένος ήταν ο Μέρφι στην πρόσθετη προσπάθεια που απαιτούσε ο ρόλος.

«Λέγαμε: "Έχουμε ένα τριήμερο. Ίσως πάμε για αντίκες στη Σάντα Φε. Τι θα κάνεις;" και απαντούσε: "Α, πρέπει να μάθω 30.000 λέξεις στα ολλανδικά. Να περάσετε όμορφα"» ανέφερε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ