ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλβις Πρίσλεϊ: 46 χρόνια από την ημέρα που η Ροκ εν Ρολ έχασε τον «Βασιλιά» της

Έλβις Πρίσλεϊ: 46 χρόνια από την ημέρα που η Ροκ εν Ρολ έχασε τον «Βασιλιά» της
Ο Έλβις Πρίσλεϊ Associated Press

Σαν σήμερα, 46 χρόνια πριν, η Ροκ εν Ρολ έχασε τον «Βασιλιά» της, όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ άφησε την τελευταία του πρωί στο κτήμα του στο Μέμφις του Τενεσί, σε ηλικία 42 ετών.

Από τις 16 Αυγούστου του 1977, όμως και έπειτα, εκατομμύρια θαυμαστές και θαυμάστριές του εξακολουθούν να τον κρατούν «ζωντανό» ακούγοντας και χορεύοντας τραγούδια που φαίνεται να μένουν ανεξίτηλα με την πάροδο των χρόνων.

Πλήθος κόσμου αναμένεται, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, να συγκεντρωθεί στο Μέμφις, τον τόπο, όπου πέθανε, για να τον τιμήσει ενσαρκώνοντας την εμφάνιση και τον χορό του.

Πολλοί και πολλές συμμετέχουν στην αγρύπνια που πραγματοποιείται για την επέτειο θανάτου του «Βασιλιά της Ροκ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται προς τιμήν του που διαρκούν συνήθως για περίπου μια εβδομάδα.

Τα Γκράμι, οι πωλήσεις και τα Hall of Fame

Ο Πρίσλεϊ είναι ο πιο επιτυχημένος εμπορικά καλλιτέχνης στην ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής με εκτιμώμενο αριθμό πωλήσεων 500 εκατομμυρίων δίσκων.

Κέρδισε τρία βραβεία Γκράμι και απέσπασε το Βραβείο Γκράμι για Συνολική Προσφορά σε ηλικία 36 ετών. Το 2018, τιμήθηκε μετά θάνατον με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν 14 φορές υποψήφιος για το μουσικό βραβείο Γκράμι, το οποίο και έλαβε τρεις φορές.

Τον Νοέμβριο του 1956, ο Πρίσλεϊ έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία Αγάπα με τρυφερά (Love Me Tender).

Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν από τους τέσσερις καλλιτέχνες που κατάφερε να έχει ανάμεσα στα πέντε καλύτερα, δύο άλμπουμ του στο ίδιο τσαρτ. Έχει μπει στα Rock and Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame και Gospel Music Hall of Fame.

Το σπίτι του στο Μέμφις έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο από τις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ