ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ντέιβιντ Μπερν μετάνιωσε για τη διάλυση των Talking Heads

Ο Ντέιβιντ Μπερν μετάνιωσε για τη διάλυση των Talking Heads
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η επικείμενη επανακυκλοφορία του κλασικού «Stop Making Sense» του 1984 του μουσικού συγκροτήματος «Τόκινγκ Χεντς» (Talking Heads) -που θεωρείται παγκοσμίως ως μια από τις καλύτερες ταινίες συναυλιών που έχουν γίνει ποτέ- έχει φέρει στο προσκήνιο το γκρουπ περισσότερο από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες.

Μια μέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι τα τέσσερα μέλη θα είναι μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά από το 2002 για να απαντήσουν σε ερωτήσεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο frontman/τραγουδοποιός του συγκροτήματος Ντέιβιντ Μπερν (David Byrne) εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο διαλύθηκε το γκρουπ στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Life«Νεότερος δεν ήμουν τόσο ευχάριστος. Όταν δούλευα για τις εμφανίσεις των "Talking Heads", ήμουν λίγο τύραννος», είπε στο περιοδικό People. «Και μετά έμαθα να χαλαρώνω και έμαθα επίσης ότι, όταν συνεργάζομαι με ανθρώπους, και οι δύο πλευρές παίρνουν περισσότερα εάν υπάρχει καλή σχέση αντί να λέω σε όλους τι να κάνουν».
«Νομίζω ότι [το τέλος] ήταν κάπως άσχημο» πρόσθεσε.

Τα άλλα μέλη του γκρουπ -οι συνιδρυτές Κρις Φραντζ και Τίνα Γουέιμαουθ (που είναι παντρεμένοι) και ο Τζέρι Χάρισον- έχουν αναφερθεί συχνά στο παρελθόν στη συμπεριφορά του Μπερν. Ο Φραντζ έριξε αρκετές βολές κατά του Μπερν στα απομνημονεύματα του 2020 «Remain in Love».

Ο Μπερν λέει τώρα: «Έχω μετανιώσει για το πώς το χειρίστηκα. Δεν νομίζω ότι το έκανα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά νομίζω ότι ήταν κάπως αναπόφευκτο αυτό να συμβεί ούτως ή άλλως. Έχουμε μια εγκάρδια σχέση τώρα. Είμαστε σε επαφή, αλλά δεν κάνουμε παρέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ