ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τρένα διασταυρώνονται με την καθημερινή ζωή στις εικονογραφήσεις του Shinjiro Ogawa

Τρένα διασταυρώνονται με την καθημερινή ζωή στις εικονογραφήσεις του Shinjiro Ogawa
(AP Photo/Kiichiro Sato)

Τα τρένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας στην Ιαπωνία και παρά το ότι η παρουσία τους θεωρείται δεδομένη, οι πολλές μορφές και χρώματά τους προσθέτουν στη μοναδικότητα της κάθε γειτονιάς που διασχίζουν. Ο περιπατητής εικονογράφος Shinjito Ogawa αιχμαλωτίζει με τον χρωστήρα του το σκηνικό της πόλης και τη ζεστασιά των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλες τις εποχές.

Λόγω του ότι τα τρένα και οι υποδομές τους είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τις πόλεις στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλάζουν και αναβαθμίζονται συνεχώς. Τα νοσταλγικά στιγμιότυπα που απεικονίζει ο Ogawa είναι και φόρος τιμής στα τρένα αλλά και μια μαρτυρία του πώς τα ίδια και οι γειτονιές που διασχίζουν έδειχναν κάποτε.

Με καταγωγή από τη Nagoya, ο Ogawa πήγε πανεπιστήμιο στο Τόκιο όπου αποφοίτησε από τη Σχολή Νομικής. Εργάστηκε αρχικά σε ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και μετά στράφηκε στην εικονογράφηση. Έκθεση των έργων του φιλοξενείται στο Ginza Tsutaya στο Τόκιο (1 με 30 Σεπτεμβρίου) και στον λογαριασμό του στο Instagram δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με τις νοσταλγικές εικονογραφήσεις του.

https://www.instagram.com/p/Cr5gKIYRkMD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ