ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι Πότερ: Η Gringotts Wizarding Bank με 4.803 κυβάκια LEGO

Χάρι Πότερ: Η Gringotts Wizarding Bank με 4.803 κυβάκια LEGO
Φωτογραφία αρχείου από ομοιώματα των ξωτικών στην Gringotts Bank AP/

Από σήμερα, οι μικροί φίλοι του Χάρι Πότερ μπορούν να εισέλθουν σε ένα ακόμη μέρος του κόσμου της μαγείας.

Η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών, LEGO, παρουσιάζει ένα σετ, με 4.803 κυβάκια, της Gringotts Wizarding Bank

Η φημισμένη Τράπεζα Γκρίνγκοτς είναι πολλά περισσότερα από ένα μαγικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Σε ένα πρώτο επίπεδο, τη λειτουργούν ιδιαιτέρως ικανοί καλικάντζαροι οι οποίοι συναλλάσσονται σε galleons, sickles και knuts (νομίσματα στον κόσμο των Βρετανών μάγων) και διαφυλάττουν τα πολύτιμα υπάρχοντα των μάγων. Στην πορεία μαθαίνουμε ότι εκεί κατοικεί ένας δράκος και στα θησαυροφυλάκιά της έχει μυριάδες μυστικά.

https://www.instagram.com/p/Cu12DHMpeMK/

Επίσης, εκεί έλαβε χώρα μια από τις πιο συναρπαστικές ληστείες όταν ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του έκαναν διάρρηξη.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα όσα συμβαίνουν στην Γκρίνγκοτς, η LEGO σχεδίασε ένα σετ στο οποίο αναπαρίστανται το χλιδάτο φουαγιέ και οι όροφοι με τις ψηλές κολόνες τους. Από κάτω, ο λάτρης του κόσμου του Χάρι Πότερ κατασκευάζει σπειροειδείς γραμμές για βαγονέτο προς θησαυροφυλάκιο με μηχανισμό ο οποίος σταματάει σε τρία διαφορετικά υπόγεια θησαυροφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου του θησαυροφυλάκιου της Μπέλατριξ Λεστρέιντζ.

Μιας και δεν θα μπορεί να είναι μια πλήρως ασφαλής τράπεζα χωρίς κάποια αντικλεπτικά μέτρα, το σετ περιλαμβάνει και μια φιγούρα δράκου - του είδους Ukranian Ironbelly - για να στέκει φρουρός.

Οι 13 μικροσκoπικές φιγούρες ανακαλούν δύο από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην τράπεζα: η πρώτη, όταν ο Χάρι μαζί με τον Χάργκριντ πηγαίνουν να πάρουν ένα «μυστικό γράμμα» (στο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»)· η δεύτερη είναι η όλο ένταση αναζήτηση ενός horcrux, αντικειμένου μέσα στο οποίο ένας Μάγος του Σκότους έχει κρύψει μέρος της ψυχής του για να επιτύχει αθανασία (στο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου»). Η φιγουρίτσες του Ρον και της Ερμιόνης μπορούν ακόμη και να μετατραπούν σε φιγουρίτσες της Μπέλατριξ και του βοηθού της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ