ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«The Wonderful Story of Henry Sugar»: Ο Κάμπερμπατς πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Netflix

«The Wonderful Story of Henry Sugar»: Ο Κάμπερμπατς πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Netflix
Στιγμιότυπο του τρέιλερ της ταινίας «The Wonderful Story of Henry Sugar» Screen grab / Youtube / Netflix

Το ρόλο ενός πλούσιου, εργένη Λονδρέζου ενσαρκώνει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στην νέα ταινία μικρού μήκους του Netflix «The Wonderful Story of Henry Sugar», με την υπογραφή του Γουές Άντερσον.

Η ταινία, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί έναν τζογαδόρο που μαθαίνει την τέχνη του διαλογισμού για «να κατακτήσει την ικανότητα να εξαπατά στον τζόγο».

Οι Ρέιφ Φάινς, Ντεβ Πάτελ, Ρούπερτ Φρεντ, Μπεν Κίνγκσλεϊκαι Ρίτσαρντ Αγιοάντε συμπληρώνουν το καστ.

Διασκευασμένη από το ομότιτλο βιβλίο του καταξιωμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ρόαλντ Νταλ, που κυκλοφόρησε το 1977 η ταινία έκανε πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κερδίζοντας ένα τετράλεπτο χειροκρότημα.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν η ευαισθησία του Γουές Άντερσον ταιριάζει απόλυτα με εκείνη του Ρόαλντ Νταλ ή το αντίθετο», έγραψε ο κριτικός Πίτερ Ντεμπρούτζ. Είναι η δεύτερη φορά που ο βραβευμένος σκηνοθέτης μεταφέρει έργο του Νταλ στην μεγάλη οθόνη, μετά την ταινία του 2009 «Fantastic Mr. Fox».

«Για πολύ καιρό ήθελα να ασχοληθώ με τον «Χένρι Σούγκαρ»», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο 'Αντερσον στο IndieWire. «Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία ήταν η γραφή της, τα λόγια του Νταλ...δεν είναι μια ταινία μεγάλου μήκους. Έχει διάρκεια γύρω στα 37 λεπτά. Όμως, όταν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω, τα δικαιώματα δεν ανήκαν πια στην οικογένεια Νταλ. Τα είχαν πουλήσει στο Netflix. Οπότε δεν γινόταν να δημιουργήσω αλλού την ταινία, από τη στιγμή που ήταν κομμάτι της streaming πλατφόρμας», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ