ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «The Zone of Interest» για τη ζωή του διοικητή του Άουσβιτς

Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «The Zone of Interest» για τη ζωή του διοικητή του Άουσβιτς
Στιγμιότυπο του τρέιλερ της ταινίας «Zone of Interest» Youtube / Screen Grab / A24

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας του Βρετανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Γκλέιζερ «The Zone of Interest» με θέμα το Ολοκαύτωμα και τη ζωή του διοικητή του Άουσβιτς βγήκε στη δημοσιότητα.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μάρτιν Έιμις, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών όπου έλαβε το Μέγα Βραβείο το δεύτερο πιο σημαντικό βραβείο του Φεστιβάλ.

Αφηγείται την ανατριχιαστική ιστορία του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Χος και της συζύγου του Χέντβιγκ που μεγάλωσαν την οικογένειά τους σε ένα σπίτι με κήπο δίπλα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το «The Zone of Interest» θα κάνει το ντεμπούτο του σε επιλεγμένους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 8 Δεκεμβρίου ενώ αναμένεται στη μεγάλη οθόνη στις 15 Δεκεμβρίου.

Το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους Κρίστιαν Φρίντελ , Σάντρα Χούλερ, Ραλφ Χέρφορθ, Ντάνιελ Χόλτσμπεργκ, Στεφανί Πέτροβιτζ και Σάσα Μαζ.

Η ταινία γυρίστηκε στην Πολωνία και τη Γερμανία από τον βραβευμένο κινηματογραφιστή Λούκας Ζαλ (Łukasz Żal) με τον Paul Watts στο μοντάζ. Ο επί χρόνια συνεργάτης του σκηνοθέτη Μίκα Λέβι, συνέθεσε τη εξαιρετική μουσική ενώ το στούντιο Α24 ανέλαβε την παραγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ