ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Με ακόμη ένα βραβείο τιμάται ο Κρίστοφερ Νόλαν

Με ακόμη ένα βραβείο τιμάται ο Κρίστοφερ Νόλαν
AP Photo/Chris Pizzello

Με το βραβείο Πρωτοπορίας του Ινστιτούτου Σάντανς θα τιμηθεί ο Άγγλος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν, γνωστός για την τριλογία «The Dark Knight», αλλά και για τις ταινίες «Oppenheimer», Interstellar και Dunkirk.

Η εκδήλωση τιμά τους «πρωτοπόρους αφηγητές» και αναδεικνύει τη «δέσμευση του Φεστιβάλ να αναβαθμίζει την ανεξάρτητη αφήγηση».

Ο 53χρονος Νόλαν θα τιμηθεί στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στο DeJoria Center, στη Γιούτα.

«Καθώς οδεύουμε στην 40η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, είναι ιδιαίτερη τιμή να αναγνωρίζουμε τον Κρίστοφερ Νόλαν, έναν θαυμαστό καλλιτέχνη το μοναδικό ταλέντο και το αξιοσημείωτο έργο του οποίου τον έχουν κάνει έναν από τους πιο σεβαστούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Ανυπομονούμε να αναδείξουμε τις μοναδικές φωνές τόσο της Σελίν όσο και της Μέιτ, αφηγητριών που υποστηρίζουμε και πιστεύουμε βαθιά. Και οι τρεις αυτοί αφηγητές αντιπροσωπεύουν τις αξίες του Σάντανς» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Σάντανς, Τζοάνα Βινσέντε.

Η Σελίν Σονγκ και η Μαϊτέ Αλμπέρντι θα τιμηθούν επίσης, με Βραβεία Πρωτοπορίας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς διοργανώνεται στις 18-28 Ιανουαρίου 2024 στο Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα και στο Παρκ Σίτι, ενώ θα πραγματοποιηθούν και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ