ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ατάλαντη» και μεγιστάνας! To Forbes δικαιώνει την Κιμ Καρντάσιαν

«Ατάλαντη» και μεγιστάνας! To Forbes δικαιώνει την Κιμ Καρντάσιαν

Ένα εξώφυλλο στο Forbes δικαιώνει αυτό που όλοι υποστηρίζουν ακόμη και όταν δεν θέλουν να το κάνουν δημοσίως. Η Κιμ Καρντάσιαν είναι η πιο σατανικά έξυπνη και κερδοφόρα επιχειρηματίας των καιρών μας.

«Όχι άσχημα για ένα κορίτσι χωρίς ταλέντο» έγραψε η ίδια στο twitter της προλαβαίνοντας κάθε hater που θα την κορόιδευε αν και δεν της αξίζει με το hashtag #NotBadForAGirlWithNoTalent.

Η Kιμ Καρντάσιαν, σύζυγος του Κάνιε Ουέστ, κόρη της Κρις Τζένερ, αδελφή των Κλόε, Κάιλι, Κένταλ και Κόρτνεϊ, είναι επισήμως μεγιστάνας και έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό που ορίζει τον (νόμιμο, φορολογούμενο) πλούτο, το Forbes αν και δεν είναι η πιο καλοπληρωμένη διασημότητα της χρονιάς.

Σε αυτή τη θέση βρέθηκε ένα άλλο χρυσό κορίτσι της βιομηχανίας του θεάματος, η Τέιλορ Σουίφτ που σάρωσε τα ταμεία καταγράφοντας κέρδη που αγγίζουν τα 170 εκατομμύρια δολάρια, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Kim twitter

Ωστόσο η Καρντάσιαν είναι αυτή που φιγουράρει στο εξώφυλλο της λίστας των πιο ευπώλητων ονομάτων της αγοράς. Γιατί; Μα η Καρντάσιαν πουλάει, είναι ένα brand από μόνη της που "μετουσιώνεται" σε προϊόντα ενώ η Σουίφτ τραγουδάει και είχε απλά μια καλή χρονιά με sold-out συναυλίες και ένα album γεμάτο από επιτυχίες. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά.

Με συνολικά έσοδα ύψους 51 εκατ. δολαρίων το 2015 η Καρντάσιαν βρίσκεται στην 42η θέση ανάμεσα στους 100 πιο καλοπληρωμένους celebrities της χρονιάς, μια θέση που οφείλει στην ψηφιακή κουλτούρα των καιρών μας.

Η εφαρμογή της, το παιχνίδι «Kim Kardashian: Hollywood» που βγήκε στην αγορά το 2014 έχει αποφέρει έσοδα άνω των 60 εκατ. δολαρίων κάνοντας την 35χρονη μια βασίλισσα των apps από μόνη της.

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με το Forbes, το 40% των εσόδων της Kαρντάσιαν πέρυσι οφείλονται στην συγκεκριμένη εφαρμογή που η ίδια ορίζει. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η Καρντάσιαν μιλάει για την επιμονή της να έχει τον πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε αφορά το παιχνίδι, από τα ρούχα στα avatar και τις περιπέτειες του ψηφιακού alter ego της, για να μπορεί να διεκδικεί τα εύσημα για κάθε ένα δολάριο από τα 60 εκατομμύρια που κέρδισε σε ένα χρόνο.

Σε όλα τα παραπάνω, τα ιδιαίτερα ευπώλητα Kimojis έρχονται να προστεθούν στα έσοδα της υπερήφανης βαθύπλουτης Καλιφορνέζας.

«Όταν με κοιτούσαν με απορία γιατί ήθελα να μπω στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, όταν με παρότρυναν να μείνω στη βιομηχανία του reality θεάματος, εγώ σκεφτόμουν ότι είναι λάθος» λέει η επιχειρηματίας Κιμ Καρντάσιαν.

https://www.instagram.com/p/p

Τα υπόλοιπα best-sellers της χρονιάς

Πέρα από την Σουίφτ και την Καρντάσιαν, δύο γυναίκες που τα κίτρινα έντυπα λένε ότι είναι άσπονδοι εχθροί, τα ονόματα των One Direction (No. 2 με $110 εκατ.), Kevin Hart (No. 6 με $87.5 εκατ.), Adele (No. 9 με $80.5 εκατ.), Madonna (No. 12 με $76.5 εκατ.), Rihanna (No. 13 με $75 εκατ.) Katy Perry (No. 63 με $41 εκατ.) και Beyonce με Jay Z (το πιο ακριβοπληρωμένο διάσημο ζευγάρι της χρονιάς με έσοδα 107.5 εκατ. δολάρια) συμπληρώνουν τη λίστα των επωνύμων που είναι πολύ πιο πλούσιοι από όλους τους haters του κόσμου μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ