ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βιβλίο για τον πρωτοπόρο μουσικό Άρθουρ Ράσελ

Βιβλίο για τον πρωτοπόρο μουσικό Άρθουρ Ράσελ
Ο τσελίστας, συνθέτης, παραγωγός, τραγουδιστής και μουσικός από την Αϊόβα Άρθουρ Ράσελ instagram

Νέο βιβλίο για τον Άρθουρ Ράσελ, τσελίστα, συνθέτη, παραγωγό, τραγουδιστή και μουσικό από την Αϊόβα των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βιβλίο «Travels Over Feeling: Arthur Russell, a Life» θα περιλαμβάνει χειρόγραφες παρτιτούρες, στίχους, φωτογραφίες, επιστολές και σχέδια από τα αρχεία του αείμνηστου συνθέτη, καθώς και συνεντεύξεις με συνομηλίκους, την οικογένεια και τους φίλους του.

«Η αποκάλυψη του πλούτου των αρχείων του Άρθουρ ήταν τόσο συναρπαστική και οικεία εμπειρία όσο το να ακούς τη μουσική του» είπε ο συγγραφέας του βιβλίου Ρίτσαρντ Κινγκ. «Προσπάθησα να γράψω ένα βιβλίο που προκαλεί στον αναγνώστη μια παρόμοια αίσθηση ανακάλυψης και απορίας».

«Η μουσική του Άρθουρ Ράσελ αψηφά την κατηγοριοποίηση. Από τις πρωτοποριακές του συνθέσεις ως μέρος της ζωντανής avant-garde σκηνής της Νέας Υόρκης (μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Φίλιπ Γκλας, Ντέιβιντ Μπερν, Λόρι Άντερσον, Τζον Κέιτζ και Άλεν Γκίνσμπεργκ) μέχρι τις παραγωγές ντίσκο που διεύρυναν το είδος του, από το new wave και την art pop έως τα φολκ τραγούδια του που κυκλοφόρησαν μετά θάνατον, ο Ράσελ δημιούργησε διαχρονικά και θεμελιώδη επιρροή μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1992 από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Το «Travels Over Feeling: Arthur Russell, a Life» κυκλοφορεί την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, μέσω της Anthology Editions στις ΗΠΑ και στις 18 Απριλίου μέσω της Faber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ