ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Emmy 2016: Σαρώνει το Game Of Thrones με 23 υποψηφιότητες

Emmy 2016: Σαρώνει το Game Of Thrones με 23 υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 68α βραβεία Emmy που θα αναδείξουν τους νικητές τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το Game Of Thrones, η σειρά που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κάνει ό,τι και στο παρελθόν. Σαρώνει.

"O χειμώνας έρχεται -ξανά!" σχολιάζει η Guardian για την κυριαρχία του έκτου κύκλου της εποποιίας με τις 23 υποψηφιότητες. Ωστόσο, φέτος το GoT έχει μια υποψηφιότητα λιγότερη από τις 24 συνολικά που είχε προταθεί πέρσι -από τις οποίες κέρδισε τις 12!

Άλλο σόου που απολαμβάνει την εκτίμηση της βιομηχανίας του θεάματος το δικαστικό δράμα "The People v OJ Simpson" με 22 συνολικά υποψηφιότητες, ένα ρεκόρ που έχει να συμβεί από το 1995, όταν το ιατρικό δράμα "Στην Εντατική" διεκδικούσε περισσότερες από 20 διακρίσεις στην πρώτη σου σεζόν.

Το HBO είναι ακόμη μια φορά το δίκτυο με τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνοντας συνολικά 94 υποψηφιόττητες. Πέρσι ήταν 125 στο σύνολο τους.

Bonus η Beyoncé που ίσως κερδίσει το δικό της Emmy για το οπτικοποιημένο album της Lemonade. Το φιλμ της κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες.

Όλες οι υποψηφιότητες εδώ.

To Game Of Thrones σε αριθμούς

DRAG

8.9 εκατομμύρια

Ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησαν το φινάλε του έκτου κύκλου και δέκατο επεισόδιο της σειράς «Winds of Winter».

16%
H ποσοστιαία άνοδος στην τηλεθέαση του τελευταίου επεισοδίου σε σχέση με το προηγούμενο επεισόδιο, «Battle of the Bastards», που προβλήθηκε στις 19 Ιουνίου.

10%
Η ποσοστιαία άνοδος στην τηλεθέαση του φετινού φινάλε συγκριτικά με το τελευταίο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου, «Mother’s Mercy» που προβλήθηκε στις 14 Ιουνίου 2015.

2,52 εκατομμύρια
Η μέση τηλεθέαση των επεισοδίων της πρώτης σεζόν.

10 εκατομμύρια
Ο μέσος όρος τηλεθεατών στα επεισόδια του 6ου κύκλου. Το νούμερο φέρνει το GoTστη δεύτερη θέση υψηλότερης τηλεθέασης για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Στην πρώτη θέση, η σειρά του AMC, «The Walking Dead».

500
Οι κομπάρσοι που χρησιμοποιήθηκαν στο προτελευταίο, επικό επεισόδιο της σειράς, στη Μάχη των Μπαστάρδων.

Για το ίδιο επεισόδιο χρησιμοποιήθηκαν:

70
Άλογα με τους αναβάτες τους

160

Οι τόνοι χαλικιού και ψεύτικου χιονιού που χρησιμοποιήθηκαν για να ετοιμαστεί το σκηνικό.

10 εκατομμύρια
Το κόστος κάθε επεισοδίου στον τελευταίο κύκλο.

106
Οι ημέρες γυρισμάτων του πρώτου κύκλου

240
Οι ημέρες γυρισμάτων για τον 5ο κύκλο.

680
Οι ώρες γυρισμάτων για τα 10 επεισόδια του 6ου κύκλου.

Τρεις
Οι πρωταγωνιστές της σειράς που επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη, καλεσμένοι της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC. Στόχος τους, να διεθνοποιήσουν το προσφυγικό. Ο «Σερ Ντάβος» Λίαμ Κάνινγκαμ , η «Άρυα Σταρκ» Μέσι Γουίλιαμς, η «Σέρσι Λάνιστερ» Λένα Χέντι μαζί με άλλους συντελεστές της γνωστής σειράς, βρέθηκαν στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

151
Ο αριθμός των διαφορετικών πλατό για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε χώρες (Βόρεια Ιρλανδία , Ισπανία, Κροατία, Ισλανδία και Καναδά)

7.000
Το μέσος κόστος κάθε περούκας που χρησιμοποιείται στη σειρά.

500.000
Ο μισθός για κάθε επεισόδιο στους δύο επόμενους κύκλους που διεκδίκησαν και κέρδισαν οι Πίτερ Ντίνκλατζ (Τίριον Λάνιστερ), Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου), Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις Ταργκάριεν), Λένα Χίντεϊ (Σέρσεϊ Λάνιστερ) και Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου (Τζέιμι Λάνιστερ).

13
Ο αριθμός των επεισοδίων που μας χωρίζει από το μεγάλο φινάλε του Θρόνου. «Μιλάμε για δύο σεζόν ακόμα. Σχεδόν από την αρχή είχαμε σχέδιο να ολοκληρώσουμε την ιστορία σε 70 με 75 ώρες και με αυτό το πλάνο θα καταλήξουμε. Ας πούμε προς το παρόν ότι θα το λήξουμε στα 73 επεισόδια» είπαν οι δημιουργοί του.

Όσο ισορροπούμε ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ας δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να εντυπωσιαστούμε από τη λεπτομέρεια και την τεχνική αρτιότητα στη δημιουργία της Μάχης των Μπαστάρδων.

Το προτελευταίο αυτό επεισόδιο του έκτου κύκλου ψηφίστηκε στο IMDB ως το καλύτερο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς που γυρίστηκε ποτέ.

Iloura 2016 Game of Thrones Season 6 breakdown reel from Iloura on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ