ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Λουπίτα Νιόνγκ'ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Η Λουπίτα Νιόνγκ'ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκ'ο (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκ'ο (Lupita Nyong'o) γνωστή για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Black Panther» και «12 Years A Slave», θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Σημειώνεται ότι θα είναι η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην Μπερλινάλε, μετά τη Αμερικανίδα ηθοποιό Κρίστεν Στιούαρτ (Kristen Stewart).

Η γεννημένη στο Μεξικό, με καταγωγή από την Κένυα ηθοποιός, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της στο ρόλο της Πάτσι στη δραματική ταινία του Στιβ ΜακΚουίν (Steve McQueen), «12 Years A Slave» ενώ συχνά επιλέγει ρόλους με θέμα την αφρικανική διασπορά και τον ρατσισμό. Στα άμεσα σχέδιά της είναι μία σειρά βασισμένη στο βιβλίο «Americanah» της Νιγηριανής συγγραφέως Chimamanda Ngozi Adichie.

«Η Λουπίτα Νιόνγκ'ο εκφράζει ότι αγαπάμε στον κινηματογράφο. Ευελιξία στην ενασχόληση με διαφορετικά μεταξύ τους πρότζεκτ, απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά και είναι συνεπής σε μια ιδέα που είναι αρκετά αναγνωρίσιμη στους χαρακτήρες που υποδύεται όσο διαφορετικοί και αν μοιάζουν», δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε Κάρλο Τσατριάν (Carlo Chatrian) και η εκτελεστική διευθύντρια Μαριέτ Ρίσενμπεκ (Mariette Rissenbeek).

Σύμφωνα με το Reuters, το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ