ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έξι εξαιρετικές σειρές που πιθανότατα δεν είδατε μέσα στο 2023

Έξι εξαιρετικές σειρές που πιθανότατα δεν είδατε μέσα στο 2023
Η Ρόουζ Μπερν και ο Σεθ Ρόγκεν στην κωμική σειρά «Platonic» του Apple TV+ Apple TV+

Ακόμα και με τις διπλές απεργίες του Χόλιγουντ να αναστατώνουν την κινηματογραφική και την τηλεοπτική βιομηχανία φέτος, στις υπηρεσίες streaming έπεφτε συνεχώς νέο περιεχόμενο. Αυτό περιλάμβανε τόσο νέες όσο και επιστρέφουσες σειρές, που έφεραν ποιοτικές ιστορίες με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και διασκεδαστικά επεισόδια που μπορεί να χάσατε.

Ακολουθούν έξι αξιόλογες σειρές που προβλήθηκαν μέσα στο 2023, αλλά για πολλούς πέρασαν «κάτω από το ραντάρ».

UnPrisoned

Η Κέρι Ουάσινγκτον πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ντελρόι Λίντο σε αυτή την έξυπνη κωμωδία του Hulu, όπου στη ζωή μιας ψυχολόγου έρχονται τα πάνω κάτω όταν ο πατέρας της αποφυλακίζεται μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες και μετακομίζει μαζί της. Τα πάντα διερευνώνται εδώ, από τις επιπτώσεις της φυλάκισης και το χάσμα μεταξύ των γενεών μέχρι τη συγχώρεση και την αξία της δεύτερης ευκαιρίας. Η Ουάσινγκτον και ο Λίντο βγάζουν ο ένας τον καλύτερο εαυτό του άλλου σε μια σειρά που θα μπορούσε εύκολα να έχει ξεφύγει σε… βαρύγδουπα μονοπάτια, αλλά δεν το κάνει.

Η 1η σεζόν του «UnPrisoned» προβάλλεται στο Hulu και στο Disney+.

Young Sheldon

Το να κάνεις μια καλή πρίκουελ σειρά είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι φαίνεται, και αυτή η κωμωδία του CBS που ολοκληρώνεται το 2024 με την έβδομη και τελευταία σεζόν, αξίζει περισσότερα εύσημα απ' όσα έχει λάβει – όχι μόνο επειδή δίνει στον Σέλντον Κούπερ του «Big Bang Theory» ένα origin story, αλλά επειδή έχτισε ένα αστείο και αξιαγάπητο σύνολο χαρακτήρων γύρω από αυτόν ως παιδί (τον υποδύεται ο Ίαν Άρμιτατζ).

Οι σεζόν 1-6 του «Young Sheldon» προβάλλονται στο Max και στο Netflix.

Dave

Μετά από μια κάπως ανώμαλη δεύτερη σεζόν το 2021 που εξερεύνησε το ζενίθ και το ναδίρ της δημιουργικότητας και τις ιδιοτροπίες του συγγραφικού μπλοκαρίσματος, αυτή η ιδιόρρυθμη και μερικές φορές τρελή σειρά επέστρεψε με πάταγο φέτος, ακολουθώντας τον νευρωτικό ράπερ Ντέιβ (ή Lil Dicky) σε νέα ύψη και βάθη που περιλάμβαναν έναν ψεύτικο θάνατο διασημότητας στο Twitter, κακή συμπεριφορά στο Met Gala και εμμονικό fandom. Η σειρά συνεχίζει να βρίσκει νέους συναρπαστικούς τρόπους για να παρακάμπτει τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ενώ οι ηθοποιοί συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους ρόλους τους.

Οι σεζόν 1-3 του «Dave» προβάλλονται στο Hulu και οι σεζόν 1-2 στο Disney+.

Platonic

Αυτή η κωμική σειρά του Apple TV+, που δημιουργήθηκε από το ζευγάρι συγγραφέων Νίκολας Στόλερ και Φραντσέσκα Ντελμπάνκο, διερευνά το ερώτημα που έθεσε η ταινία «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι»: μπορούν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν ποτέ να είναι πραγματικά μόνο φίλοι; Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος (Πλατωνικό), τα 10 επεισόδια της σειράς απαντούν «ναι». Με γέλιο και ωμή ειλικρίνεια, οι δύο φίλοι (Ρόουζ Μπερν και Σεθ Ρόγκεν) βοηθούν ο ένας τον άλλον να βρει το δρόμο του προς τα μπρος, θυμούμενοι το κοινό τους παρελθόν.

Η 1η σεζόν του «Platonic» προβάλλεται στο Apple TV+.

Rap Sh!t

Το «Rap Sh!t» δημιουργήθηκε από την Ίσα Ρέι του «Insecure» και πρωταγωνιστούν οι Άιντα Όσμαν και KaMillion ως ένα ανερχόμενο ραπ ντουέτο που προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του στη μουσική βιομηχανία. Με κοφτερό χιούμορ και γρήγορα περάσματα μεταξύ lives στο Instagram, chats στο Facetime και μηνυμάτων κειμένου, αυτή η κωμωδία που διαδραματίζεται στο Μαϊάμι προσφέρει μια επίκαιρη άποψη για την κουλτούρα του χιπ-χοπ και μια στοχαστική εξερεύνηση της γυναικείας φιλίας αλλά και της ατρόμητης φιλοδοξίας.

Οι σεζόν 1-2 του «Rap Sh!t» προβάλλονται στο Max και το Prime Video.

For All Mankind

Είναι να απορεί κανείς που δεν έχει τύχει πιο ευρείας αποδοχής αυτή η σειρά επιστημονικής φαντασίας / εναλλακτικής ιστορίας, η οποία εξερευνά έναν κόσμο στον οποίο οι Σοβιετικοί προσγείωσαν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι στα τέλη της δεκαετίας του '60 αντί για τις ΗΠΑ. Κάθε σεζόν ξεκινάει μετά από ένα σημαντικό χρονικό άλμα, το οποίο επιτρέπει την εισαγωγή νέων χαρακτήρων, κάποιους λυπητερούς αποχαιρετισμούς και τη δυνατότητα πλήρους ανάπτυξης των βασικών ηρώων μέσα στα χρόνια. Στον κόσμο του «For All Mankind» ο Τζον Λένον έζησε, μια γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζόντι Μπάλφουρ) εξελέγη και μια πλήρως λειτουργική βάση υπάρχει τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη. Οι Τζόελ Κίναμαν, Ρεν Σμιντ και Κρις Μάρσαλ πρωταγωνιστούν στη σειρά δίνοντας ερμηνείες με βάθος πέρα από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Οι σεζόν 1-4 του «For All Mankind» προβάλλονται στο Apple TV+.

Με πληροφορίες από: 7 great TV series you may have missed in 2023 by Dan Heching, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ