ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Λία Ρέμινι για τον Τομ Κρουζ και το σκοτεινό πρόσωπο της Σαϊεντολογίας

Η Λία Ρέμινι για τον Τομ Κρουζ και το σκοτεινό πρόσωπο της Σαϊεντολογίας
Facebook/ Tom Cruise

Η Λία Ρέμινι είναι ηθοποιός, πρώην σαϊεντολόγος και συγγραφέας που αποκαλύπτει πολλά για την εκκλησία της Σαϊεντολογίας και τον πιο διάσημο και ένθερμο υποστηρικτή της, τον Τομ Κρουζ.

Ακολουθούν εφτά αποκαλύψεις ιδιαίτερα “ενοχλητικές” από το νέο της βιβλίο "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology" το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες της.

1. Ο Τομ Κρουζ δεν συμπαθεί άλλους διάσημους σαϊεντολόγους

Η Ρέμινι τράβηξε το ενδιαφέρον του Κρουζ μετά από τη δωρεά της ύψους 1 εκατ. δολαρίων στην International Association of Scientologists (IAS). Ο Κρουζ εκτίμησε το ποσό και τη διάθεση της και την κάλεσε να γίνει μέρος του κλειστού κύκλου του από “αυστηρά πειθαρχημένους” πιστούς. Η Κίρστι Άλεϊ και ο Τζον Τραβόλτα ανάμεσα τους. “Mου είπαν ότι δεν τους συμπαθεί” γράφει.

2. Στον Τομ Κρουζ δεν λες ποτέ όχι

Η Ρέμινι θυμάται μια φορά που της ζητήθηκε να μάθει τα βήματα της σάλσα στον Κρουζ. Εκείνη δεν ήθελε αλλά το έκανε. “Δεν λες όχι στον Κύριο Κρουζ” σχολιάζει.

3. Ο Τομ Κρουζ ήθελε να παίζει κρυφτό με ενήλικες το 2007

Ένα βράδυ του 2007 η Ρέμινι κλήθηκε να παίξει κρυφτό με άλλους ενήλικες (ανάμεσα τους τον Ουίλ Σμιθ και τη γυναίκα του Τζέιντα Πίκετ Σμιθ). “Στην αρχή νόμιζα ότι απλά αστειευόταν” γράφει. “Aλλά όχι, ήθελε πραγματικά να παίξουμε κρυφτό σε ένα σπίτι 7.000 τ.μ. σε μία έκταση τριών στρεμμάτων στο πουθενά”. Eκείνη αρνήθηκε. “ΟK τότε, είσαι ‘Αυτό’” της είπε και της κόλλησε στο μέτωπο ένα χαρτάκι.

4. Ο Τομ Κρουζ θέλει τα μπισκοτάκια του

Σύμφωνα με τη Ρέμινι ο Τομ Κρουζ είναι ένας άντρας που τον φοβούνται όλοι όσοι δουλεύουν για αυτόν. “Όλοι ήταν πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που του απηύθυναν τον λόγο” γράφει και μετά διηγείται μια φορά που ο Τομ Κρουζ μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού του. Ήθελε να ψήσει μπισκότα. Η ζύμη ήταν μπροστά του αλλά εκείνος δεν την είχε δει. “Που είναι τα συστατικά μου; είπε. Τα φρύδια του σκοτείνιασαν. Κανένας δεν του έλεγε ότι όλα τα υλικά ήταν μπροστά του. ‘Πανάθεμα σας’ φώναξε. ‘Η δουλειά σας είναι να είστε στο τώρα και να μου δίνετε λύσεις’ είπε”.

5. O Toμ Κρουζ έκανε πολύ καλά που πήδαγε επάνω στον καναπέ της Όπρα

Ήταν το 2005. Ήταν μια στιγμή ανθολογίας στην τηλεόραση, ήταν όταν η Όπρα είχε καλεσμένο τον Toμ Κρουζ και εκείνος ενθουσιασμένος ξέσπασε σε εκρήξεις χαράς γιατί ήταν ερωτευμένος. Όλοι θεώρησαν ότι επρόκειτο για ένα νευρικό κλονισμό, κάτι που είχε ξεφύγει από τα όρια της λογικής. “Ο άνθρωπος είναι πολύ χαρούμενος και πρέπει και εσείς να είστε χαρούμενοι για αυτόν” σχολίασαν οι κύκλοι της Εκκλησίας των Σαϊεντολόγων. Επίσης οι ίδιοι κύκλοι ήταν ενθουσιασμένοι όταν ο Κρουζ είχε υποστηρίξει πως η ψυχιατρική είναι “ψευδο-ιατρική”, όταν απέρριψε τα φάρμακα (“ό,τι φάρμακο παίρνεις είναι δηλητήριο”) και όταν επιτέθηκε δημόσια στην Μπρουκ Σιλντς επειδή παίρνει αντικαταθλιπτικά. “Ένας από εμάς κατάφερε να γονατίσει μια ολόκληρη επιστήμη” σχολίασαν.

6. O Toμ Κρουζ ήθελε να προσηλυτίσει την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μάρκ Άντονι

Σύμφωνα με τη Ρέμινι ο Τομ Κρουζ της ζήτησε να καλέσει στο γάμο του με την Κέιτι Χολμς τους Λατίνους σταρ αν και δεν τους είχε γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν. “Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου ζητούσαν κάτι τέτοιο” γράφει η Ρέμινι. Ήταν απλά μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέους οπαδούς, ισχυρίστηκε.

6. Ο γάμος του Τομ Κρουζ με την Κέιτι Χολμς ήταν μια διαφημιστική καμπάνια

Σύμφωνα με τη Ρέμινι ο γάμος των δύο σταρ ήταν η καλύτερη προωθητική ενέργεια της Εκκλησίας των Σαϊεντολόγων. “Oι άνθρωποι της Εκκλησίας ήταν πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των φωτογραφιών και των καλεσμένων που θα έδιναν στα media” γράφει η Ρέμινι. “Ήταν ο πιο έξυπνος τρόπος να νομιμοποιήσεις την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στα μάτια των πολλών και να δείξεις στον κόσμο πόσο λαμπερούς και ισχυρούς πιστούς έχει... Πρόκειται για ένα ψέμα. Όσο ήμουν μέλος της Εκκλησίας γνώρισα μόνο έναν βοηθό σκηνοθέτη που ήταν Σαϊεντολόγος... Όταν δημοσιοποίησα την ιδιότητα μου ως μέλος έκανα κακό στην καριέρα μου και τη δημόσια εικόνα μου” γράφει.

7. Ο Τομ Κρουζ άφησε τη Σούρι να σφαδάζει στο κλάμα

Η Ρέμινι γράφει και για τον Τομ Κρουζ/ πατέρα. Θυμάται ένα περιστατικό που την είχε σοκάρει, όταν σε δείπνο που είχε παραθέσει το ζευγάρι στο σπίτι του πριν από τον γάμο τους στην Ιταλία η εφτά μηνών έκλαιγε πολύ ώρα κλειδωμένη στο μπάνιο χωρίς κανείς να της δίνει σημασία. Όταν σηκώθηκε η ίδια για να δει τι συνέβαινε στο μωρό, βρήκε την αδερφή του Κρουζ, τη βοηθό του και μια άλλη γυναίκα να κοιτάζουν το μωρό που έκλαιγε στο πάτωμα με δέος. “Λες και ήταν η μετενσάρκωση του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Ρον Χάμπαρντ”.

H Eκκλησία της Σαϊεντολογίας έχει να πει κάτι για τη Ρέμινι. “Kάνει ό,τι μπορεί για να μας διαβάλει. Επρόκειτο να τη διαγράψουμε πριν προλάβει να αποχωρήσει η ίδια” είπαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ