ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Mελάνια Τραμπ θέλει να είναι μια Μισέλ Ομπάμα: Η λογοκλοπή που σοκάρει

H Mελάνια Τραμπ θέλει να είναι μια Μισέλ Ομπάμα: Η λογοκλοπή που σοκάρει

Τουλάχιστον ένα απόσπασμα από το λόγο της Μελάνια Τραμπ τη Δευτέρα το βράδυ στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών είναι "κλεμμένο" από το λόγο της Μισέλ Ομπάμα. Ήταν 25 Αυγούστου όταν η Μισέλ Ομπάμα έγινε έμπνευση για την σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ με την εμφάνιση της στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008.

Μετά την εμφάνιση της Τραμπ που πυρπολήθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα για το ταλέντο της ίδιας (ή των ανθρώπων της) στο copy/paste συγκρίσεις των δύο κειμένων δαποδεικνύουν ότι η Μέλανι Τραμπ θέλει να είναι η Μισέλ Ομπάμα οκτώ χρόνια πριν.

Το σκάνδαλο επισκίασε την εμφάνιση της. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το λόγο αφού αποκαλύφθηκαν οι ομοιότητες αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στο ζήτημα της λογοκλοπής.

"Γράφοντας τον όμορφο λόγο της, οι συγγραφείς από την ομάδα της Μελάνια κράτησαν σημειώσεις από σημαντικά σημεία της ζωής της και σε κάποιες περιπτώσεις έβαλαν κομμάτια που αντικατοπτρίζουν τη δική της σκέψη. Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική φαίνονται μέσα από το λόγο της και γι’αυτό είχε και τόση επιτυχία" σχολίασε ο Τζέισον Μίλλερ, επικεφαλής της επικοινωνίας.

Νωρίτερα η ίδια η Μελάνια Τραμπ είπε στο δίκτυο NBC: "Τον διάβασα μία φορά και αυτό είναι όλο γιατί τον έγραψα με όσο λιγότερη βοήθεια γίνεται".

Αυτά είναι όλα όσα είπε η Τραμπ τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

"Από όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου με ενέπνευσαν με τις αξίες τους και μου έμαθαν ότι πρέπει να δουλεύεις σκληρά για όσα θέλεις στη ζωή σου. Ότι ο λόγος σου είναι εγγύηση, ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες και να κρατάς τις υποσχέσεις σου και ότι πρέπει να φέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό. Μου δίδαξαν και μου έδειξαν αξίες και ήθος μέσα από την καθημερινότητάς τους. Αυτό είναι ένα μάθημα που εξακολουθώ να περνάω και στον γιο μας" είπε η Τραμπ.

"Και πρέπει να περάσουμε αυτά τα μαθήματα στις επόμενες γενιές που ακολουθούν. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας σε αυτό το έθνος να γνωρίζουν πως το μόνο όριο στις κατακτήσεις σου είναι η δύναμη των ονείρων σου και η επιθυμία να δουλέψεις για αυτά."

Αυτά είναι όλα όσα είπε η Ομπάμα τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

"Και ο Μπαράκ και εγώ μεγαλώσαμε με κοινές αξίες: ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για όσα θέλεις στη ζωή σου, ότι ο λόγος σου είναι εγγύηση και πρέπει να κάνεις αυτό που λες ότι θα κάνεις. Πρέπει να φέρεσαι στους ανθρώπους με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ακόμα και αν δεν τους ξέρεις, ακόμα και αν δεν συμφωνείς μαζί τους."

"Τόσο ο Μπαράκ όσο και εγώ έχουμε χτίσει τη ζωή μας καθοδηγούμενοι από αυτές τις αξίες και θέλουμε να τις περάσουμε στην επόμενη γενιά. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας, και όλα τα παιδιά αυτού του έθνους, να γνωρίζουν πως το μόνο όριο για το μέγεθος των κατακτήσεών σου είναι να φτάσεις τα όνειρά σου και η επιθυμία να δουλέψεις για αυτά."

Οι αντιδράσεις

melani

"Για να είμαι ειλικρινής έχω προσβληθεί περισσότερο από σχεδόν όλους τους άλλους λόγους της παρά από το ότι η Μελάνια έκλεψε κάποιες παραγράφους" έγραψε με μία δόση χιούμορ στο twitter ο πρώην κειμενογράφος της Ομπάμα, Τζον Φαβρό, καθώς οι κατηγορίες έγιναν viral ώρες μετά το λόγο της Τραμπ.

Ο Τζάρετ Χιλ φαίνεται να είναι ένας από τους πρώτους που παρατήρησαν τις ομοιότητες στο Twitter. Ο μεγάλος υποστηρικτής των Ομπάμα είπε στο CNN ότι ήταν μία συγκεκριμένη πρόταση από τον λόγο της Μισέλ που τον είχε αγγίξει:

"Να γνωρίζουν πως το μόνο όριο για το μέγεθος των κατακτήσεών σου είναι να φτάσεις τα όνειρά σου και η επιθυμία να δουλέψεις για αυτά"

Όταν άκουσε τη Μελάνια Τραμπ να αναφέρεται στο "μόνο όριο στις κατακτήσεις" των επόμενων γενιών της Αμερικής κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και αναζήτησε τον λόγο της Μισέλ Ομπάμα.

Αφού ανέβασε στο Twitter τη σύγκριση των δύο λόγων η ανάρτηση του έγινε viral αφού είναι τάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ