ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου - Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο 9ο Beyond Borders

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου - Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο 9ο Beyond Borders

Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του και ανοίγει πανιά από τις 25 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2024!

Μετά την τεράστια επιτυχία της τελευταίας έκδοσης του Φεστιβάλ, στην οποία κατατέθηκαν 835 ταινίες από 93 χώρες, η διοργάνωση προσκαλεί Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024.

Η 9η έκδοση του Beyond Borders θα φιλοξενήσει, για το διαγωνιστικό πρόγραμμα, 42 ταινίες στα εξής δυο τμήματα: στο Κυρίως Διαγωνιστικό Τμήμα, για ταινίες μεσαίου (31 – 60 λεπτά) και μεγάλου (61 + λεπτά) μήκους και στο μicro Διαγωνιστικό Τμήμα για ταινίες μικρού (έως 30 λεπτά) μήκους. Υπενθυμίζεται ότι στο μicro, αποκλειστικό δικαίωμα κατάθεσης έχουν οι σκηνοθέτες με έως 3 ταινίες στο ενεργητικό τους.

Επιδίωξη του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει το έργο πεπειραμένων, αλλά και ανερχόμενων δημιουργών και να ενισχύσει διεθνώς την κινηματογραφική παραγωγή. Ο προγραμματισμός και το ενδιαφέρον του Φεστιβάλ εστιάζουν σε ταινίες τεκμηρίωσης που ασχολούνται με ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, σύγχρονα ή μη, με την ανάδειξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εν γένει με κάθε διασυνοριακό πυρήνα προβληματισμού που αντανακλά τις ανησυχίες της σύγχρονης κινηματογραφικής τέχνης, υπό οποιαδήποτε μορφή της.

Η πρόσκληση αφορά σε ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει εντός των τελευταίων τριών χρόνων (2022-2024).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες δημιουργοί μπορούν να καταθέτουν τις ταινίες τους είτε μέσω της σχετικής φόρμας που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, είτε μέσω της πλατφόρμας FilmFreeway. Αναλυτικά για τους όρους συμμετοχής ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Με πλήθος βραβείων και εξαιρετικά σημαντικές ευκαιρίες ανάδειξης και δικτύωσης των δημιουργών ντοκιμαντέρ σε διεθνές επίπεδο, η 9η έκδοση του Beyond Borders αναμένει με χαρά τις φετινές υποψηφιότητες και ετοιμάζεται για την πιο φιλόδοξη και πολυπολιτισμική κινηματογραφική γιορτή του επερχόμενου καλοκαιριού, με καινοτομίες και εκπλήξεις τόσο για του επαγγελματίες του χώρου όσο και για το σινεφίλ κοινό!

Η διοργάνωση ανήκει στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την διεύθυνση www.beyondborders.gr ή ακολουθήστε το Beyond Borders στο Facebook, στο Instagram και LinkedIn. Βρείτε το σχετικό teaser video στο κανάλι YouTube του Φεστιβάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ