ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Όχι, δεν ξόδευα 6.000 ευρώ το μήνα για ηρωίνη”. Ο Μακόλεϊ Κάλκιν βάζει τα πράγματα στη θέση τους

“Όχι, δεν ξόδευα 6.000 ευρώ το μήνα για ηρωίνη”. Ο Μακόλεϊ Κάλκιν βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του εδώ και μια δεκαετία και είναι πηγαία, διαφωτιστική, ενδιαφέρουσα και αν μη τι άλλο αποδεικνύει αυτό που οι περισσότεροι που έχουν δική τους ζωή γνωρίζουν. 

Ο Μακόλει Κάλκιν είναι κανονικός και δεν πέθανε ποτέ εκείνο τον Νοέμβριο του 2014. Τότε τα media τον είχαν για νεκρό και ο Μακόλει Κάλκιν τους χάρισε το τρολάρισμα που τους αξίζει με αστείες αναρτήσεις στα κοινωνικά του δίκτυα.

Δύο χρόνια πριν, με αφορμή διάφορες φωτογραφίες του “εμφανώς αδυνατισμένου” Κάλκιν, όλοι ανακύκλωσαν ένα ψέμα.

“Ο Μακόλεϊ Κάλκιν είναι νεκρός. Πέθανε από ναρκωτικά” φώναζαν τα κοινωνικά δίκτυα και εκείνος υποδύθηκε ένα πτώμα σε ανάρτηση του διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις και μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τον βλάκα γύρω του.

Από τότε που υποδύθηκε τον πιτσιρικά Κέβιν Μακάλιστερ, που έμεινε Μόνος στο Σπίτι, όταν η οικογένεια του ξέχασε να τον πάρει μαζί στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές το 1990 ο Κάλκιν πέρασε όντως πολλά. Έχοντας ξεκινήσει την υποκριτική από τα τέσσερα του όμως είναι ένας ανθεκτικός, ήρεμος καλλιτέχνης που δεν πέθανε ποτέ.

culkin

Για τον ρόλο του στο Κορίτσι μου, σε ηλικία 11 ετών αμείφτηκε με ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό-ρεκόρ για έναν ανήλικο ηθοποιό και κέρδισε το βραβείο MTV Καλύτερου Φιλιού. Μέχρι τα 14 ήταν ήδη ένα παιδί-θαύμα, μια αρσενική Σίρλεϊ Τεμπλ. Υποδύθηκε πολλούς χαρακτήρες σε περισσότερες από 15 ταινίες, κέρδισε βραβεία υποκριτικής, άπειρα πολλά χρήματα για να έρθει η αυτοεξορία, έξι χρόνια μετά.

macauleyjackson

Μετά το διαζύγιο των γονιών και τη μάχη για τη διαχείριση της περιουσίας του, ο Κάλκιν αποχώρησε από τον κινηματογράφο. Κουρασμένος από τους ενήλικες προγόνους του, υπήρξε φίλος του Μάικλ Τζάκσον τον οποίο και υπερασπίστηκε στη δίκη για παραπλάνηση ανηλίκου, είναι νονός των δύο παιδιών του βασιλιά της ποπ, Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και Πάρις-Μάικλ Κάθριν Τζάκσον και στα 24 του συλλαμβάνεται για κατοχή μεγάλης ποσότητας μαριχουάνας και άλλων ουσιών για τις οποίες δεν είχε συνταγή γιατρού.

Τότε που έγινε βορά στην αρένα των κακών

macaulay face

Αποτυχημένος γάμος, ένας δύσκολος χωρισμός από τη σύντροφο του για οκτώ χρόνια Μίλα Κούνις, ο Κάλκιν από το 2011 γίνεται αυτός που κυνηγούν οι παπαράτσι γιατί πάντα πιστεύουν ότι είναι ναρκομανής και μελλοθάνατος. Ανοησίες που δεν μπορούν να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον ίσιο. Άλλωστε το τραγικό στη ζωή του ήταν δεδομένο. Το 2000 η ετεροθαλής αδερφή του Μακόλεϊ, Τζένιφερ Άνταμσον, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

macauleyheroin

Πρόσφατα ο 35χρονος καλλιτέχνης που αφιερώνεται πλέον στις μουσικές περιπέτειες του συγκροτήματος του The Pizza Underground (ένα κωμικό μουσικό σχήμα που διασκευάζει κομμάτια των Velvet Underground με αναφορές στην πίτσα και την τέχνη της) αποφάσισε να μιλήσει για όλα όσα εκείνος θέλει να μοιραστεί με το αδηφάγο κοινό στη Guardian.

Μόνιμος κάτοικος Παρισιού πλέον, ο Κάλκιν αποφεύγει την Αμερική που τον κουράζει, θέλει να είναι ένας κανονικός τύπος που κυκλοφορεί στο δρόμο απολαμβάνοντας την ανωνυμία του (οι Γάλλοι είναι πολύ αδιάφοροι για να ασχοληθούν με ένα 10χρονο που μεγάλωσε) και ξέρει γιατί οι φωτογράφοι τον καταδιώκουν.

“Δεν ξεπουλιέμαι”

pizza3

“Δεν γυρνάω την πλάτη μου σε τίποτα, απλώς δεν με ενδιαφέρει το παιχνίδι της δημοσιότητας. Οι παπαράτσι με κυνηγούν, επειδή δεν ξεπουλιέμαι. Δεν έχει σταματήσει αυτή η κατάσταση σε όλη την ενήλικη ζωή μου. Και σε αναγκάζει να υιοθετήσεις συμπεριφορά θηράματος, να "σκανάρεις" συνέχεια τον ορίζοντα. Αυτή η συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα περίεργη όταν συνοδεύεις κάποια σε ραντεβού, γιατί νομίζει ότι δεν της δίνεις σημασία” είπε ο 35χρονος.

Όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, βγαίνει βόλτες στις 4 τα ξημερώματα για να αποφύγει την πολυκοσμία και θέλει να είμαστε όλοι καθησυχασμένοι με τη ζωή του.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος θα έπρεπε να ανησυχεί για εκείνον ο Κάλκιν είπε: “Όχι απαραίτητα. Φυσικά, όταν συμβαίνουν ανόητα πράγματα... Όμως όχι, δεν ξόδευα 6.000 ευρώ για ηρωίνη τον μήνα ή οτιδήποτε. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο όμως ήταν το περιτύλιγμα του δήθεν ενδιαφέροντος από τις ταμπλόιντ. Φύλλα προσπαθούσαν να πουλήσουν, τίποτα περισσότερο”.

pizza1

Συνηθισμένος πλέον από την κακεντρέχεια και την αδιακρισία, ο Κάλκιν γνωρίζει ότι δεν είναι ο σταρ που οι παπαράτσι θέλουν να ξεσκίζουν. “Ο Mακόλει Κάλκιν κυκλοφορεί εκεί έξω, εγώ είμαι ο Mακ. Εσείς μπορείτε να παίζετε με τον πρώτο” είπε στη Guardian για το γαιτανάκι της δόξας που είναι η ίδια του η ζωή από τότε που ήταν μόλις 4.

“Μου αρέσει όπως μεγάλωσα”, συμπλήρωσε καθησυχαστικά. “Δεν θα άλλαζα τίποτα”. Μάλλον μετά έφαγε λίγη πίτσα ακόμη, αφήνοντας ένα, δύο κομμάτια για τους αχόρταγους haters.

Για όποιον δεν κατάλαβε ο Μακόλει Κάλκιν είναι καλά, μας ευχαριστεί για το ενδιαφέρον, ίσως κάποια στιγμή τον πετύχουμε με τη μπάντα του σε κάποια μουσική σκηνή και ζει καλά. Θα ήθελε και για εμάς, τα καλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ