ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

#SaveMarinaJoyce: Απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος fashion vlogger του YouTube;

#SaveMarinaJoyce: Απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος fashion vlogger του YouTube;

Aπό το πρωί το πέπλο του φόβου κατέλαβε το διαδίκτυο.

Εδώ και κάποιες ώρες και με το κλίμα του τρόμου στην Ευρώπη να παγιώνεται μια ύποπτη παράνοια συνωμοσίας ξεκίνησε στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που συνήθως απασχολεί τους συνδρομητές στο κανάλι της στο YouΤube με προτάσεις ομορφιάς και στιλ.

Σύμφωνα με άπειρα δημοσιεύματα αλλά και όλα όσα συνόδεψαν το hashtag #SaveMarinaJoyne που είναι ένα από τα trends στo Twitter, o ΙSIS απήγαγε blogger. Όλα ξεκίνησαν όταν η video blogger έκανε ανάρτηση προσκαλώντας τον κόσμο σε πάρτι της. Αυτό ήταν αρκετό για να πιστέψουν αρκετοί ότι ο ISIS ετοιμάζει νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο και χρησιμοποιεί την ίδια ως δόλωμα για να προσελκύσει θύματα.

Όταν η vlogger Marina Joyce έκανε ανάρτηση στο Twitter προσκαλώντας κόσμο σε πάρτι της, η καχυποψία των ημερών έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι ήταν μια πρόκληση στο θάνατο.

Πολλοί θεώρησαν πως αυτό το “κάλεσμα” ήταν παγίδα, προκειμένου να μαζευτεί ο κόσμος πριν γίνει η επίθεση με ορισμένους να είναι απόλυτα σίγουροι ότι ανάμεσα στο 12 και 14ο δευτερόλεπτο του video που ανέβηκε στο λογαριασμό της η Joyce λέει χαμηλόφωνα “Help me”.

Ευτυχώς για όλους η ίδια διέψευσε αυτές τις υποθέσεις με νέα ανάρτηση της θέλοντας να δώσει τέλος στον πανικό που είχε προκληθεί. Όπως υπογραμμίζει το BBC η Marina Joyce είναι καλά και αισθάνεται ευτυχής που τόσοι άνθρωποι νοιάζονται για εκείνη. Μάθημα ημέρας: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μπροστά στον φόβο είναι η απώλεια της λογικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ