ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ιστορία του Χιπ Χοπ σε βιβλίο από τον αρχηγό του συγκροτήματος The Roots, Questlove

Η ιστορία του Χιπ Χοπ σε βιβλίο από τον αρχηγό του συγκροτήματος The Roots, Questlove

Το συγκρότημα the Roots

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

Την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου που έχει τίτλο «Hip-Hop Is History» και αφηγείται την ιστορία του χιπ χοπ ανακοίνωσε ο αρχηγός του συγκροτήματος The Roots, ο Questlove.

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου από τον εκδοτικό οίκο του ντράμερ και αρχηγού του χιπ χοπ συγκροτήματος The Roots, Questlove συνυπογράφει ο Μπεν Γκρίμαν.

Είναι μία εμβύθιση στις «δημιουργικές και πολιτιστικές δυνάμεις που δημιούργησαν και διαμόρφωσαν το hip-hop» αλλά με τη δική του προσωπική ανατροπή ως νεαρό μαύρο παιδί που μεγαλώνει σε μια μουσική οικογένεια στη Φιλαδέλφεια.

«Είναι ταυτόχρονα μια λεπτομερής ιστορία μιας πολιτιστικής επανάστασης και θεωρία για την εξέλιξη του μεγάλου καλλιτεχνικού κινήματος της εποχής μας» αναφέρει το δελτίο Τύπου. «Και ο Questlove, φυσικά, το προσεγγίζει όχι μόνο με την εγκυκλοπαιδική ευχέρεια και το πάθος ενός εμμονικού θαυμαστή, αλλά και με την τεχνογνωσία και την πρωτοτυπία ενός καινοτόμου συμμετέχοντος» υπογραμμίζεται.

Όταν το hip-hop πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970, δεν αναμενόταν να γίνει η πολιτιστική δύναμη που είναι σήμερα. Αλλά για τον Questlove ήταν τα πάντα. Έμενε μέχρι αργά για να ακούσει τα καινούρια τραγούδια στο ραδιόφωνο. Αποταμίευε τα χρήματά του για να αγοράσει δίσκους βινυλίου μόλις κυκλοφορούσαν. Άρχισε μάλιστα να προσπαθεί να κάνει τα δικά του τραγούδια.

Δεκαετίες αργότερα, είναι έξι φορές βραβευμένος με Grammy μουσικός, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times, παραγωγός, επιχειρηματίας, συνιδρυτής ενός από τα καθοριστικά του hip-hop γκρουπ και ανεπίσημος ιστορικός του είδους.

Το «Hip-Hop Is History» του Questlove θα κυκλοφορήσει και σε e-book στις 11 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ