ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Την σκότωσε επειδή τον χλεύαζαν»: Η μητέρα της Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν για το φόνο τιμής

«Την σκότωσε επειδή τον χλεύαζαν»: Η μητέρα της Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν για το φόνο τιμής

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η μητέρα της celebrity των social media του Πακιστάν που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον αδερφό, είπε πως φταίει ο περίγυρός του επειδή τον χλεύαζε.

Συγκεκριμένα, έριξε τις ευθύνες για το έγκλημα στο φιλικό περιβάλλον του γιου της. “Σκότωσε την κόρη μου, αφού χλευάστηκε από τους φίλους του. Τον εξαγρίωναν και του έλεγαν πως τον ατιμάζει” πρόσθεσε.

Η οικογένεια της Baloch είναι απελπιστικά φτωχή, το δάπεδο του σπιτιού που διαμένουν είναι σκέτη λάσπη και η νεαρή γυναίκα από το Πακιστάν στήριζε οικονομικά τόσο την οικογένειά της όσο και άλλους συγγενείς.

Μετά το θάνατό της είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν καθώς ήταν η μοναδική τους στήριξη.

Το έγκλημα που συγκλόνισε το Πακιστάν έγινε στις 15 Ιουλίου. Ο αδερφός της Baloch τη στραγγάλισε την ώρα που η κοπέλα κοιμόταν γιατί όπως είπε στην ομολογία του: “Ατίμαζε την οικογένεια”.

Με αφορμή το φριχτό φόνο τιμής που συγκλόνισε τον κόσμο το κοινοβούλιο του Πακιστάν πρόκειται να ψηφίσει τροπολογίες για τα νομοσχέδια που αφορούν τα λεγόμενα “Eγκλήματα Tιμής” οι οποίες θα προβλέπουν πιο αυστηρές ποινές.

Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις των εγκλημάτων τιμής ο θύτης μπορεί να αθωωθεί εάν τον συγχωρήσει δημόσια η οικογένεια του θύματος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πατέρας της Qandeel δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο καθώς θεωρεί πως ο γιος του πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ποια ήταν η Qandeel Baloch

KIM PAK6

Είχε γίνει γνωστή ως Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν και για αυτό δολοφονήθηκε από τον αδλεφό της. Αυτός ήταν ένας ακόμη “φόνος τιμής” από αυτούς που κάθε χρόνο κοστίζουν τη ζωή σε 500 γυναίκες περίπου το χρόνο που δολοφονούνται στη χώρα, συνήθως από συγγενείς τους. Ο λόγος; Προσβάλουν τα ήθη και τις αξίες της φαμίλιας.

Η Qandeel Baloch, όπως ήταν και το ψευδώνυμο της στα κοινωνικά δίκτυα, δολοφονήθηκε από τον νεότερο αδερφό Daniyal Jugnnoo, στην πόλη Multan όπου διέμενε. Η ίδια, τρεις μόλις εβδομάδες πριν το φόνο είχε ζητήσει με επιστολές της προς τον υπουργό των Εσωτερικών, τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ και τον Γενικό Ανακριτή της χώρας, προστασία.

To πραγματικό της όνομα ήταν Fouzia Azeem και ήταν 26 χρονών. Μετά το διαζύγιο της από τον σύζυγο της η ίδια είχε επιλέξει να «αγκαλιάσει» ένα δυτικό τρόπο ζωής. Από το 2014, όταν και ξεκίνησε να δημιουργεί την ψηφιακή περσόνα της η Azeem ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μέσα από τα social media με αναρτήσεις που αλίευαν likes και της έφερναn followers.

Πέρα από τις «υποσχόμενες», θελκτικές πόζες της, η 26χρονη συχνά μιλούσε κατά τις καταπίεσης που υπομένουν οι γυναίκες της χώρας της ως μια Κιμ Καρντάσιαν της πατρίδας της με λόγο, άποψη και καμπύλες.

KIM PAK2 001

Η Azeem είχε προκαλέσει πολύ τους συντηρητικούς της χώρας της όταν ανήμερα της Ημέρας των Ερωτευμένων ανήρτησε φωτογραφία της φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ.

KIM PAK3

Ήταν η αντίσταση της στην έκκληση του πακιστανού προέδρου που είχε ζητήσει από τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτή τη «δυτική» γιορτή.

KIM PAK1 IEREAS

Λίγο καιρό πριν μια selfie της με θρησκευτικό αξιωματούχο προκάλεσε οργή με πολλούς να κάνουν λόγο ότι "γελοιοποιεί τη θρησκεία". Όπως ανέφερε το BBC υπάρχει μια αμφιλεγόμενη διάταξη του ισλαμικού δικαίου που ισχύει στο Πακιστάν σύμφωνα με την οποία, οι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες της οικογένειάς τους μπορούν να αποφύγουν την καταδίκη αν οι συγγενείς τους δώσουν άφεση αμαρτιών με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης. Aυτό δεν πρόκειται να συμβεί στην περίπτωνση της γυναίκας που θέλησε να τιμήσει τη φύση και το χαρακτήρα της με κόστος τη ζωή της.

KIM PAK2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ