ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oι Rolling Stones μας καλούν στην ιστορική συναυλία τους στην Κούβα

Oι Rolling Stones μας καλούν στην ιστορική συναυλία τους στην Κούβα
Rolling Stones

"Οι Rolling Stones έφτασαν στην Κούβα το απόγευμα" ανακοίνωνε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ACN, δύο μέρες μετά από μια ήδη ιστορική επίσκεψη στο νησί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μάρτιο του 2016.

 

Η εμφάνιση των δεινοσαύρων της ροκ στην Αβάνα για μια τεράστια δωρεάν συναυλία έγραψε ιστορία κάποιους μήνες πριν. Ήταν η πρώτη συναυλία μετά από δεκαετίες απαγόρευσης της μουσικής ροκ στην κομμουνιστική χώρα.

Οι εβδομηντάρηδες Βρετανοί μουσικοί Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουάτς έδωσαν αυτή τη "Συναυλία Φιλίας" σε ανοιχτό χώρο στην "Αθλητική Πόλη", κοντά στο κέντρο της Αβάνας και παρά την έλλειψη διαφήμισης από το συγκρότημα, η κοσμοπλημμύρα ήταν εντυπωσιακή.

Αυτό το γεγονός καλούμαστε να παρακολουθήσουμε ιδίοις όμμασι όταν το μουσικό αυτό γεγονός προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες για μία μόνο βραδιά, την 23η Σεπτεμβρίου, σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι εύκολο σε όλους να παρακολουθήσουν μία συναυλία των Rolling Stones, κι αυτό φαίνεται απασχόλησε τα μέλη του συγκροτήματος που αποφάσισαν να "δώσουν" τις παραστάσεις τους σε έναν διαφορετικό χώρο, στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου και μάλιστα ταυτόχρονα αναφέρει η ιστοσελίδα της ροκ μπάντας.

Η ταινία "Ηavana Moon" -τίτλος εμπνευσμένος από ένα τραγούδι του Τσακ Μπέρι, αλλά και από το γεγονός ότι η συναυλία δόθηκε υπό το φως του φεγγαριού- κινηματογραφήθηκε από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Paul Dugdale.

H δημιουργία του ήδη χαρακτηρίζεται ως μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με υψηλής ευκρίνειας γραφικά και ήχο surround.

Χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ρωσία, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική θα προβάλουν την ταινία για μία νύχτα μόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συγκροτήματος δεν θα προβληθεί στις ΗΠΑ. Η συναυλία της μπάντας στην Κούβα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε τη χώρα και ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έφεραν τον ήχο τους στη χώρα του Κάστρο. Υπολογίζεται ότι την συναυλία παρακολούθησαν περίπου 1,2 εκατ. θεατές.

Η προπώληση των εισιτηρίων στις πόλεις που θα προβληθεί η ταινία θα αρχίσει στις αρχές Αυγούστου.

h JWR4u Djmk M1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ