ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέοι σεφ, συναρπαστικά events, καινούριες προτάσεις διαμονής και πολλά ακόμη hotel news

Νέοι σεφ, συναρπαστικά events, καινούριες προτάσεις διαμονής και πολλά ακόμη hotel news

Τα νέα από την ελληνική ξενοδοχειακή σκηνή δεν σταματούν να καταφθάνουν και εμείς τα συγκεντρώσαμε για να είστε πάντα updated.

Με τη νέα σεζόν και τις διακοπές του Πάσχα να βρίσκονται προ των πυλών, τα hotel news διαδέχονται το ένα το άλλο και μας γεμίζουν προσμονή για τις εκδρομές και τις διακοπές μας σε όλη την Ελλάδα. Νέοι executive chefs, farm to table εμπειρίες, fashion weekends, DJ lineups, ηχηρά γαστρονομικά guests, νέες υπερπολυτελείς βίλες και σουίτες, νέα waterparks και πολλά ακόμη και άκρως συναρπαστικά ετοιμάζονται στα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας.

Sunset-WetDeck.jpg

W Costa Navarino

Το πρώτο και μοναδικό W της χώρας μας υποδέχεται τη σεζόν στις 3 Μαΐου με ένα δυναμικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει Πάσχα με beach party και twisted ελληνικές γευστικές προτάσεις από τον Adam Κοντοβά και το εστιατόριο τού Ex Machina, αλλά και cocktail workshops και μαθήματα ανθοδεσίας από το αθηναϊκό concept store Polyamorous. Η σεζόν συνεχίζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο Sound & Wellness Retreat από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, αλλά και ένα Fashion Weekend γεμάτο workshops και επιδείξεις μόδας στις 8 και τις 9 Ιουνίου. Στην καρδιά του καλοκαιριού πια, 21-24 Ιουνίου, έρχεται το 1ο Watersports Festival με αγώνες SUP καθώς και SUP yoga στο Νavarino Watersports by Moraitis, ενώ 5-7 Ιουλίου το W Costa Navarino διοργανώνει στη Navarino Agora το πρώτο του 3ήμερο Cocktail Festival με signature cocktails από τους The Clumsies, Τhe Bar in Front of The Bar και 42, συνοδεία live acts από τους DJ Myronas, Shaya και DJ Nick Devon.

W-Costa-Navarino-View-from-Parelia.jpg

Σειρά έχει η γαστρονομία με το πολυαναμενόμενο Chefs on Fire μεταξύ 12 Ιουλίου και 8 Αυγούστου, όπου μερικοί από τους διασημότερους Έλληνες σεφ παίρνουν θέση στις υπαίθριες κουζίνες της παραλίας του W και μαγεύουν τις αισθήσεις των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, οι Κλεομένης Ζουρνατζής (Σεϋχέλλες), Νίκος Θωμάς (SIMUL), Παύλος Κυριάκης (Gallina Athens), Φώτης Φωτεινόγλου (ΦΙΤΑ) και Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC), θα δημιουργήσουν με τοπικά υλικά, τη φωτιά ως βασικό εργαλείο και μεθόδους όπως ψήσιμο σε χόβολη ή μαγείρεμα a la plancha, συνδυασμένα με τη δική τους γαστρονομική ταυτότητα. Παράλληλα, όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ένα δυναμικό electro line-up με ελληνικά και διεθνή ονόματα, όπως Chris Bekker, Yucatan, Junior Pappa, θα υποδεχθεί τους επισκέπτες για ατμοσφαιρικές και fun βραδιές.

AJUL-Villa_1740.jpg

Zeus International Hotels & Resorts

Απίθανα νέα καταφθάνουν και από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Zeus International ανά την Ελλάδα με ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις, νέες προτάσεις διαμονής και κορυφαίες γαστρονομικές και wellness εμπειρίες. Τα πανέμορφα θέρετρα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Χαλκιδική και Κω, πέρα από τις ιδιαίτερες δραστηριότητες και τα πακέτα που διαθέτουν για την περίοδο του Πάσχα, εγκαινιάζουν τη σεζόν με πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες. Πιο συγκεκριμένα, το Dolce Athens Attica Riviera στην περιοχή της Βραυρώνας υποδέχεται ένα νέο φουσκωτό θαλάσσιο πάρκο που αποτελεί το μοναδικό aquapark σε ξενοδοχείο στην Αττική και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

WGM_Exterior-Drone-(29).jpg

Μεταφερόμαστε στην Κρήτη όπου στις 14 Απριλίου ανοίγει για σεζόν το εντυπωσιακό Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο με νέες υπερπολυτελείς βίλες και family suites να αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής, αλλά και ένα ολοκαίνουριο waterpark και ένα νέο kids club να το καθιστούν το αγαπημένο για χαλαρές οικογενειακές αποδράσεις. To πολύ νέο και άκρως ειδυλλιακό και πολυτελές Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής θα λειτουργήσει για δεύτερη μόλις σεζόν από την 1 Μαΐου με το νέο Adventure Park και το Waterpark να το κάνουν ιδανική επιλογή για ανθρώπους κάθε ηλικίας, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν τη διαδραστική απασχόληση του kids club σε συνεργασία με το διάσημο World Wide Kids.

Heinz Troll photoshooting May 2021

Mar-bella Collection

Πολλές και ενδιαφέρουσες αλλαγές έρχονται και στα τρία 5άστερα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection στην Κέρκυρα και την Πάργα αυτή τη σεζόν. Καταρχάς, σε γαστρονομικό επίπεδο ο εξαιρετικά σημαντικός Έλληνας σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου επεκτείνει τη συνεργασία του με τον όμιλο ως executive chef συνεχίζοντας την αναβάθμιση του γαστρονομικού προφίλ των ξενοδοχείων, ενώ ο σημαντικός gastronomy θεσμός Greek Chefs Abroad επιστρέφει για 4η χρονιά με θέμα του το “The Culture of Sharing” και διάσημα ελληνικά guests από το εξωτερικό.

MarBella_Junior-Suite-Private-Pool-Garden-View-(1).jpg

Επίσης, το MarBella της Κέρκυρας αποκτά ένα νέο poolside εστιατόριο, το Kuzina, με μεσογειακό χαρακτήρα, ενώ το παραθαλάσσιο εστιατόριο Deck & Bar Grill μετατρέπεται σε seafood destination και το Eleonas Rooftop Cocktail Bar γίνεται σημείο συνάντησης για cocktails & bites με πανοραμική θέα. Τέλος η εκτενής ανακαίνιση του resort χαρίζει αναβαθμισμένες εμπειρίες διαμονής με ιδιωτικούς κήπους και πισίνες. Στην κατάλευκη παραλία του Elix πλέον θα οργανώνονται on the beach dinners κάτω από τα αστέρια, ενώ το διάσημο λονδρέζικο wellness agency OYOGO θα πραγματοποιεί pop up fitness events όλο το καλοκαίρι και το Elix και στο adults-only Nido, που από φέτος γίνεται το αγαπημένο των φιλόζωων με pet-friendly σουίτες και ειδικά pet menus.

Bostani-Farm-to-Table.jpg

Lesante Cape

Το αρκετά νέο και άκρως εντυπωσιακό resort της Ζακύνθου βάζει τη γεύση στο επίκεντρο και παραδίδει τα γαστρονομικά ηνία στον ταλαντούχο Σταύρο Υφαντίδη – με προϋπηρεσία μεταξύ πολλών άλλων στο βρετανικό The Fat Duck- στο ρόλο του νέου executive chef. Με 95 σουίτες και βίλες διασκορπισμένες σε μια έκταση διαμορφωμένη σαν παραδοσιακό ελληνικό χωριό – με πλατεία, καφενείο, ταβέρνα και τρία εστιατόρια, μουσείο, εκκλησάκι και ιδιωτική παραλία – το Lesante Cape συνδυάζει την πολυτέλεια με την αυθεντικότητα και δίνει έμφαση στις γαστρονομικές εμπειρίες και στη farm to table φιλοσοφία.

DSC_3215.jpg

Τα τοπικά προϊόντα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ μεγάλο μέρος τους καλλιεργείται στο μποστάνι του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει και αμπέλι και ελαιώνα. Το μενού που επιμελείται ο Σταύρος Υφαντίδης για το resort έχει τοπικό χρώμα και απώτερος στόχος του είναι να δημιουργήσει μια κυριολεκτικά αξέχαστη γευστική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. «Όταν κάποιος έρχεται στο Lesante Cape θέλουμε να γνωρίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες απολαμβάνουν το φαγητό, μέσα από παραδόσεις και συνήθειες», εξηγεί ο ίδιος.

2024.02.25_KAPSALIANA-VILLAGE-HOTEL-2-(1)-(1).jpg

Kapsaliana Village Hotel

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Παύλος Κυριακής αναλαμβάνει το ρόλο του Executive Chef στο εστιατόριο Elaia του πολύ ιδιαίτερου Kapsaliana Village Hotel, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο «χωριό» του 16ου αιώνα στο Ρέθυμνο της Κρήτης και συνδυάζει ενετικές και κρητικές καταβολές. Φωλιασμένο μέσα σε έναν αιωνόβιο ελαιώνα, το Kapsaliana Village Hotel απευθύνεται στους λάτρεις των πιο αυθεντικών εμπειριών και φέτος παρέδωσε τα σκήπτρα του dining experience στον πολυβραβευμένο σεφ.

2024.02.25_KAPSALIANA-VILLAGE-HOTEL-4-(1)-(1).jpg

Η αυθεντικότητα, η ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η αριστεία στην αναβίωση αυτού του μοναδικού οικισμού, η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού-ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά ήταν το δέλεαρ για το διάσημο σεφ που στόχο έχει να γίνει το Elaia Restaurant ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο. Ο Παύλος Κυριάκης θα αναβαθμίσει όλες τις γαστρονομικές προτάσεις του ξενοδοχείου, από το πρωινό έως το fine dining δείπνο, στηριζόμενος στην τοπική πρώτη ύλη και τη γευστική παράδοση της Κρήτης.

monasty-II_5963.jpg

MonAsty Hotel

Η νέα σεζόν φέρνει γευστικά νέα και στο πανέμορφο MonAsty, Autograph Collection by Marriott International στη Θεσσαλονίκη, με το εντυπωσιακό Samite Gastro Bar να λανσάρει ένα νέο concept menu παρέα με εμπνευσμένα signature cocktails. Το νέο μενού, σχεδιασμένο από τον Executive Chef Κωνσταντίνο Μποβιάτση και με πρωταγωνιστή υψηλής ποιότητας κοπές κρεάτων, υπόσχεται νέες γαστρονομικές απολαύσεις με comfort χαρακτήρα που θα ενθουσιάσουν τους meat lovers, όπως το λαχταριστό Black Angus Cheeseburger, το Ribeye και το T-Bone Steak, φυσικά με όλες τις απαραίτητες σως και τα συνοδευτικά τους.

583A8488-Edit.jpg

Η κάρτα γλυκών από τον Executive Pastry Chef Βαγγέλη Μενέκο μας βάζει σε σοβαρούς πειρασμούς, ενώ η νέα signature cocktail list που έχει δημιουργήσει η έμπειρη ομάδα του Apallou Group, είναι έμπνευσμένη από αρωματικά μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα που μεσουρανούσαν κατά τη Βυζαντινή εποχή. Το εβδομαδιαίο resident DJ line up ολοκληρώνει την εμπειρία στο πιο hot meeting point της συμπρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ