ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Λος Άντζελες για ταινίες μη μυθοπλασίας

Νέο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Λος Άντζελες για ταινίες μη μυθοπλασίας
Pixabay

Ένα νέο Φεστιβάλ ταινιών – ντοκιμαντέρ που δεν θα περιλαμβάνουν στοιχεία μυθοπλασίας διοργανώνει η Αμερικανική Ταινιοθήκη για τα μέσα του Απριλίου.

Τίτλος του Φεστιβάλ ταινιών μη μυθοπλασίας που θα γίνει στο Λος Άντζελες από τις 10 έως τις 18 Απριλίου είναι «This Is Not a Fiction».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Thank You, Good Night: The Bon Jovi Story» με τον Τζον Μπον Τζόβι να εμφανίζεται στο Aero Theatre για την πρεμιέρα στο Λος Άντζελες.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε διακεκριμένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, όπως οι Μπιλ Μόρισον, Κρίστεν Τζόνσον, Μπρετ Μόργκεν και συζήτηση με τον Φρέντερικ Γουάισμαν.

Πρεμιέρα στο νέο Φεστιβάλ θα κάνουν επίσης τα ντοκιμαντέρ «Ryuichi Sakamoto: Opus», «Power», «Strong Island», «Catching Fire: The Story of Anita Pallenberg».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικανικής Ταινιοθήκης, Aero, Egyptian και Los Feliz 3.

«Το «This Is Not A Fiction» ξεπερνά τα όρια του είδους με το πρόγραμμα προβολών να αντικατοπτρίζει τις απεριόριστες δυνατότητες της αφήγησης μη μυθοπλασίας» δήλωσαν οι συνιδρυτές Κρις Λε Μερ και Σίντι Φλόρες, σύμφωνα με το Variety.

«Το Φεστιβάλ είναι μια γιορτή της μη μυθοπλασίας ως μορφής δημιουργίας ταινιών και της βαθιάς επίδρασής της στη ζωή μας, από την επιρροή της στην τέχνη και την ψυχαγωγία έως τη δύναμή της στην εκπαίδευση, την πολιτική υπεράσπιση και τον κοινωνικό λόγο» τόνισαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ