ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Daren Metropoulos, ο γόνος και νέος ιδιοκτήτης της Playboy Mansion, ένα φαινόμενο για τους NYT

Daren Metropoulos, ο γόνος και νέος ιδιοκτήτης της Playboy Mansion, ένα φαινόμενο για τους NYT

“Αν ο κύριος Μetropoulos, ο οποίος είναι ανύπαντρος και δεν έχει κάνει παιδιά, είναι όσο κανονικό ισχυρίζονται όλοι και προτιμάει να περνάει ένα βράδυ με φίλους από το Chateau Marmont και παρ' όλ' αυτά εξακολουθεί να έχει μια απείθαρχη δημόσια εικόνα τότε ίσως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για το Playboy Mansion”.

Το προφίλ του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία που πολλοί χαιρέτησαν ως τον νέο Χιου Χέφνερ χωρίς να γνωρίζουν δημοσιεύεται στους New York Times. Ο αθρογράφος ξεκινάει μιλώντας για έναν επιχειρηματία μυστήριο που έχει ατζέντα κρυφή από πολλούς.

“Είχα πολλά αναπάντητα ερωτήματα” σημειώνει ο Brooks Barnes. “Ποια είναι τα ενδιαφέροντα του; Ο αθλητισμός; Οι τέχνες; Τα ταξίδια; Κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει. Μια εκπρόσωπος της οικογένειας Metropoulos μου επιβεβαίωσε ότι ο κ. Metropoulos μεγάλωσε στο Greenwich του Κοννέκτικατ και δεν αποφοίτησε ποτέ από το κολέγιο. Τη δεύτερη μόλις χρονιά φοίτησης του τα παράτησε για να εργαστεί δίπλα από τον πατέρα του” συμπληρώνει.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος μιλάει με πολλούς για τον μυστηριώδη Έλληνα επιχειρηματία που έχει μια δημόσια εικόνα αμφίσημη. Τη στιγμή που όλοι πίστευαν ότι ο νέος ιδιοκτήτης της έπαυλης των οργίων είναι ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που θέλει να συνεχίσει την παράδοση των ξέφρενων πάρτι εκείνος εμφανίζεται ένας επιχειρηματίας με αρχές και όραμα, ένας άντρας που θέλει να καθαρίσει την εμβληματική αυτή κατοικία από καταγγελίες για παρενοχλήσεις και σκάνδαλα πνιγμένα στα ναρκωτικά, το σεξ και το αλκοόλ.

Aπό το σκάνδαλο στην κάθαρση

Αν και δεν χαρίζεται στον Daren Metropoulos, ο Barnes περνάει από την καταγγελία το 2002 που έκανε μια Playmate υποστηρίζοντας ότι την παρενόχλησε, της επιτέθηκε με ρόπαλο, προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και την έφτυσε (η μήνυση αποσύρθηκε προτού εκδικαστεί σημειώνει το άρθρο) στην επιμονή του Daren Metropoulos να μάθει τα πάντα γύρω από τις επιχειρήσεις και δη τη δική του οικογενειακή αυτοκρατορία.

Η οικογένεια Metropoulos έχει παράδοση στο να γεφυρώνει ιστορικά labels και brands με το σήμερα χωρίς υπερβολές αλλά με σεβασμό στην παράδοση που αυτά κουβαλάνε. Η Playboy Mansion (που δεν έχει να κάνει στο ελάχιστο με την ημίγυμνη επιχείρηση του Χιου Χέφνερ που είναι προς πώληση και ακόμη αναζητάει τον επόμενο ιδιοκτήτη της) μοιάζει να έχει τον ιδανικό, Ελληνοαμερικανό, ιδιοκτήτη της.

Ο Έλληνας δεύτερης γενιάς δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας James Daren Metropoulos έφερε στο προσκήνιο με την εξαγορά της Playboy Mansion μια σχεδόν άγνωστη δυναστεία επιχειρηματιών που ορίζουν την οικονομία και, κυρίως, τις διατροφικές συνήθειες της Αμερικής καθώς ο πατριάρχης της γεννήθηκε στην Ελλάδα και σήμερα κατακτάει τις ΗΠΑ.

Μetropoulos Inc.

Ο 32χρονος επιχειρηματίας Ντάρεν Μητρόπουλος είναι γιος του δισεκατομμυριούχου Ντιν Μητρόπουλου, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, εκτιμάται στα $2.6 δισεκατομμύρια (Αύγουστος 2015).

Με τον αδελφό του Έβαν, είναι ένας από τους διευθυντές του κεφαλαιουχικού-επενδυτικού ταμείου που ίδρυσε ο πατέρας του, του Metropoulos and Co., και ειδικεύεται στην εξαγορά εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και στα χέρια τους, όχι απλά διασώζονται αλλά ηγεμονεύουν.

Η περιουσία της οικογένειας συνεχώς πολλαπλασιάζεται και η εξαγορά της εταιρίας εμπορίας προϊόντων ζύμης Hostess Brands το 2013 που εμπορεύεται τα γλυκίσματα Twinkies ανάμεσα σε αναρίθμητα άλλα προϊόντα που ενθουσιάζουν την Αμερική, την έχρισε μία από τις πιο ισχυρές δυναστείες της χώρας.

Twinkie Cover

Ο πατέρας του Ντιν Μητρόπουλος θεωρείται ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιχειρηματίες στην εστίαση αλλά και τη ζυθοποιία (η εταιρία Pabst Brewing Company ανήκει στο πορτφόλιο του) και οι διάδοχοι του χρόνια απασχολούν τα media της Αμερικής για όλους τους σωστούς -ενίοτε και λάθος- λόγους.

“Έχω κάνει σεξ με περισσότερες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο παχύσαρκο στον κόσμο, με εξαίρεση ίσως τον Παβαρότι” φέρεται να είπε σε συνέντευξη του στους New York Times ο αδελφός του Έβαν.

Ίσως αυτή ακριβώς η ατάκα του να υπήρξε έμπνευση για τον Ντάρεν Μητρόπουλο να προχωρήσει στην εξαγορά της έπαυλης που έχει γίνει ναός έκλυτων στιγμών για αναρίθμητους διάσημους και έχει χαρακτηρισθεί ως "φυλακή" από πολλά "λαγουδάκια" που κάποτε εξυπηρέτησαν τις ορμές των περιπλανώμενων ενοίκων της.

Ο Ντάρεν Μητρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο 90χρονος ιδιοκτήτης της έπαυλης, Χιου Χέφνερ, που απέκτησε το γοτθικού στιλ οίκημα το 1971 αντί $1.1 εκατομμυρίου στο ακριβό προάστιο του Λος Άντζελες, Γουέστγουντ, έχει δικαίωμα να συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή εκεί μέσα μέχρι τον θάνατό του.

metropoulos brothers snoop

Snoop Dogg, Nτάρεν και Έβαν Μητρόπουλος (Πηγή φωτογραφίας: Twitter)

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Playboy Mansion αποτελεί αντικείμενο ενός υποσχετικού πώλησης με αγοραστή τον Ντάρεν Μητρόπουλο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Playboy. "Για λόγους εμπιστευτικότητας του συμβολαίου, δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες περιλαμβανομένων και των προκαταρκτικών όρων της πώλησης", πρόσθεσε.

hillary

Οι αδελφοί Μητρόπουλοι με τη Χίλαρι Κλίντον (πηγή φωτογραφίας: Twitter).

Mε την αξία της έπαυλης να έχει εκτιμηθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια, ο Ντάρεν Μητρόπουλος, ήδη γείτονας του Χέφνερ αφού το 2009 είχε αγοράσει παρακείμενη ιδιοκτησία έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων, θέλει να κάνει τη δική του επέλαση.

Φιλοδοξία του να ενώσει τις δύο κατοικίες για να φτιάξει μια τεράστια ιδιοκτησία μετά τον θάνατο του Χέφνερ και να φέρει την έπαυλη στο μύθο της αρχής της. Η έπαυλη, που οικοδομήθηκε το 1927, ανήκε σε εφευρέτη και σκακιστή που άφησε ιστορία στην Αμερική πριν περάσει στα χέρια του Χέφνερ και αποτελεί ένα σύμβολο της υπερβολής και του έκλυτου Χόλιγουντ.

Η σκανδαλώδης, σκοτεινή ιστορία της έπαυλης

Σύμφωνα με αναρίθμητους αστικούς μύθους, εδώ ήταν το καταφύγιο για τις ερωτικές περιπτύξεις διασήμων που ήθελαν να πειραματιστούν με το σεξ με εξασφαλισμένη ανωνυμία επάνω σε εξαιρετικά καλλίπυγες καλλονές.

Εδώ ο Έλβις είχε κοιμηθεί με οκτώ Playmates ταυτόχρονα στην έπαυλη και στις δώδεκα κρεβατοκάμαρες της ο ΝτιΚάπριο έχει οργιάσει και ο Τζον Λένον έκαψε, κατά λάθος με το τσιγάρο του, έναν πίνακα του Ματίς.

Εδώ δύο γυναίκες κατηγορούν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην τηλεοπτικό σταρ και φίλο του Χέφνερ Μπιλ Κόσμπι.

cosby hefner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ