ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mόνικα Μπελούτσι, Νάταλι Πόρτμαν & άλλοι: Οι σταρ που θα παλέψουν στη Μόστρα της Βενετίας

Mόνικα Μπελούτσι, Νάταλι Πόρτμαν & άλλοι: Οι σταρ που θα παλέψουν στη Μόστρα της Βενετίας

H έβδομη τέχνη ξεκινάει το ταξίδι της στα κανάλια της Βενετίας ακόμη μια χρονιά με ισχυρά ονόματα να διεκδικούν τρόπαια στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Από το το "La La Land" του Ντάμιεν Σαζέλ ("Whiplash") με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν, το οποίο θα σηκώσει και την αυλαία του φεστιβάλ στο ρομαντικό δράμα του Βιμ Βέντερς που φέρνει στη Μόστρα την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Πέτερ Χάντκε "Les Beaux Jours D'Aranjuez" το Φεστιβάλ φέρνει μεγάλους δημιουργούς και πρωταγωνιστές στο ρινγκ των εντυπώσεων.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα συμμαχεί με τη Μόνικα Μπελούτσι στο "On the Milky Road", ο Τέρενς Μάλικ φέρνει στην οθόνη το έργο ζωής του, το ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία και το τέλος του σύμπαντος "Voyage of Time" με τις φωνές των Μπραντ Πιτ και Κέιτ Μπλάνσετ που είναι καρπός δουλειάς τριών ολόκληρων δεκαετιών και η Νάταλι Πόρτμαν θα αποδείξηει αν είναι η Πρώτη Κυρία στη μεγάλη οθόνη υποδυόμενη την Τζάκι Ο.

Ο καλύτερος ας κερδίσει

Στο διεθνές διαγωνιστικό συναντάμε, επίσης, το "The Light Between Oceans" του Ντέρεκ Σιαφράνς, που ενώνει και στην οθόνη το ζεύγος Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ, καθώς και το "Brimstone" του Ολλανδού Μάρτιν Κουλχόβεν, ένα αγγλόφωνο γουέστερν με την Ντακότα Φάνινγκ στον ρόλο μιας γυναίκας που κατηγορείται άδικα για φόνο.

Επίσης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο Τομ Φόρντ που μετά το "Ένας 'Ανδρας Μόνος" επιστρέφει με το "Nocturnal Animals" και ο Χιλιανός Πάμπλο Λαρέν θέλει να εντυπωσιάσει με τις ικανότητες του στην πρώτη αμερικάνικη ταινία του με τίτλο "Jackie" όπου η Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται τη Τζάκι Κένεντι - Ωνάση.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τα βραβεία της διοργάνωσης είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

venezia73poster

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι η Αμερικανίδα μουσικός και σκηνοθέτιδα Λόρι 'Αντερσον, η Βρετανίδα ηθοποιός Τζέμα 'Αρτερτον, ο Ιταλός συγγραφέας και σεναριογράφος Τζιανκάρλο Ντε Κατάλντο, ο Αμερικανός ντοκιμαντερίστας Τζόσουα Οπενχάιμερ, η Κινέζα ηθοποιός Ζάο Γουέι, η Γερμανίδα ηθοποιός Νίνα Χος, ο Βενεζουελανός σκηνοθέτης και νικητής του περσινού Χρυσού Λέοντα, Λορέντζο Βίγας, και η ηθοποιός Κιάρα Μαστρογιάνι, κόρη του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και της Κατρίν Ντενέβ.

Αναλυτικά οι ταινίες που συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό

tom nocturnal

The Bad Batch, 'Ανα Λίλι Αμιπούρ (ΗΠΑ)
Une Vie, Στεφάν Μπριζέ (Γαλλία/Βέλγιο)
La La Land, Νταμιέν Σαζέλ (ΗΠΑ)
The Light Between Oceans, Ντέρεκ Σιαφράνς (ΗΠΑ/Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία)
El Ciudadano Ilustre, Μαριάνο Κον, Καστον Ντιπράτ (Αργεντινή/Ισπανία)
Spira Mirabilis, Μάσιμο Ντ' Ανόλφι, Μαρτίνα Παρέντι (Ιταλία/ Ελβετία)
The Woman Who Left, Λαβ Ντιάζ (Φιλιππίνες)
La Region Salvaje, Αμάτ Εσκαλάντε (Μεξικό)
Nocturnal Animals, Τομ Φορντ (ΗΠΑ)
Piuma, Ρόαν Τζόνσον (Ιταλία)
Paradise, Αντρέι Κοντσαλόβσκι (Ρωσία/Γερμανία)
Brimstone, Μάρτιν Κουλχόβεν (Ολλανδία/Γερμανία/Βέλγιο/Γαλλία/Βρετανία/Σουηδία)
On The Milky Road, Εμίρ Κουστουρίτσα (Σερβία/Βρετανία/ΗΠΑ)
Jackie, Πάμπλο Λαρέν (ΗΠΑ/Χιλή)
Voyage Of Time, Τέρενς Μάλικ (ΗΠΑ/Γερμανία)
El Cristo Ciego, Κρίστοφερ Μάρεϊ (Χιλή/Γαλλία)
Frantz, Φρανσουά Οζόν (Γαλλία)
Questi Giorni, Τζουζέπε Πιτσιόνι (Ιταλία)
Arrival, Ντενί Βιλνέβ (ΗΠΑ)
Les Beaux Jours D'Aranjuez, Βιμ Βέντερς (Γαλλία/Γερμανία)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ