ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Disney+ βάζει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών από τον Ιούνιο

Το Disney+ βάζει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών από τον Ιούνιο

To Disney+ άλλαξε το χρώμα στο λογότυπό του τον περασμένο μήνα προσθέτοντας πράσινο, που συμβολίζει την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Hulu

Disney

Η Disney περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για την πλατφόρμα streaming Disney+, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αύξηση των συνδρομητών και των εσόδων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Άιγκερ, σε συνέντευξή του στο CNBC την Πέμπτη, δήλωσε ότι το Disney+ θα αρχίσει να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης τον Ιούνιο σε ορισμένες χώρες, και ευρύτερα τον Σεπτέμβριο. Δεν αποκάλυψε τις αγορές που θα επηρεαστούν πρώτες από αυτή την αλλαγή, ούτε έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το αν θα υπάρξει κάποιο μοντέλο έξτρα χρέωσης ανά χρήστη, όπως συμβαίνει με το Netflix.

Παρόλο που οι όροι παροχής υπηρεσιών του Disney+ και των άλλων υπηρεσιών streaming της Disney απαγορεύουν ρητά τους πελάτες να υποδύονται κάποιον άλλον χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασής του, η πολιτική της εταιρείας δεν έχει επιβληθεί ευρέως.

Το Hulu, μία από τις άλλες πλατφόρμες streaming της Disney, άρχισε να περιορίζει από τις 14 Μαρτίου το πόσο συχνά οι πελάτες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες σύνδεσης λογαριασμού εκτός των νοικοκυριών τους.

Το πρότυπο του Netflix

Η απόφαση αυτή για λήψη μέτρων έρχεται αφού ο μεγάλος αντίπαλος του Disney+, το Netflix, έχει καταγράψει άλμα στις εγγραφές συνδρομητών από τότε που περιόρισε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Αμέσως μετά τη λήψη μέτρων τον Μάιο του 2023, το Netflix πρόσθεσε 100.000 νέους συνδρομητές μέσα σε δύο ημέρες. Πέτυχε επίσης αύξηση των εγγραφών κατά περισσότερο από 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μέσο όρο 60 ημερών.

Μια παρόμοια ώθηση θα μπορούσε να βοηθήσει την πλατφόρμα streaming της Disney να κινηθεί προς την κερδοφορία. Το Disney+ συνεχίζει να χάνει χρήματα, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να αποφέρει σύντομα κέρδη.

«Το Netflix είναι το χρυσό πρότυπο στο streaming», δήλωσε ο Άιγκερ. «Έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Έχω πραγματικά πολύ, πολύ μεγάλη εκτίμηση για ό,τι έχουν καταφέρει. Αν μπορέσουμε το πετύχουμε κι εμείς, αυτό θα ήταν υπέροχο».

Η λήψη μέτρων κατά της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης αναμενόταν εδώ και μήνες. Σε μια ενημέρωση των επενδυτών πέρυσι, ο Άιγκερ δήλωσε ότι τα επικείμενα μέτρα θα βοηθούσαν την Disney να αναπτυχθεί.

«Σίγουρα το έχουμε θέσει ως πραγματική προτεραιότητα», είχε πει τότε ο Άιγκερ. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχει μια ευκαιρία εδώ να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας».

Με πληροφορίες από: Disney+ will crack down on password sharing in June by Samantha Murphy Kelly, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ