ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νωρίτερα η τελετή απονομής Όσκαρ το 2025 - Η ημερομηνία που ανακοινώθηκε

Νωρίτερα η τελετή απονομής Όσκαρ το 2025 - Η ημερομηνία που ανακοινώθηκε

Το αγαλματάκι των Όσκαρ

Danny Moloshok/Invision/AP

Μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι κάθε έτος, θα στρωθεί το κόκκινο χαλί της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βραδιάς του Χόλυγουντ των Όσκαρ για το 2025.

Ειδικότερα η 97η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η φετινή τελετή η οποία είχε ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω των Γιώργου Λάνθιμου και Αλεξάντερ Πέιν έγινε στις 10 Μαρτίου.

Την παρακολούθησαν περίπου 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός αυξημένος κατά 4% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, που παρουσιάζει αύξηση τηλεθέασης.

Σύμφωνα με το Variety, η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre του Λος 'Αντζελες και θα μεταδοθεί ζωντανά για μία ακόμη φορά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου. Η προκαταρκτική ψηφοφορία για τις βραχείες λίστες σε δέκα κατηγορίες θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 17 Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες έχει οριστεί για τις 8 με 12 Ιανουαρίου 2025 με την επίσημη ανακοίνωση να λαμβάνει χώρα στις 17 Ιανουαρίου.

Η λαμπερή τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2025 που θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ μετά την υπογραφή πενταετούς συμφωνίας με το CBS, θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ