ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Γκλεν Κλόουζ με τους Τζέρεμι Άιρονς, Χένρι Γουίνκλερ και Ντον Τζόνσον στην κωμωδία «Encore»

Η Γκλεν Κλόουζ με τους Τζέρεμι Άιρονς, Χένρι Γουίνκλερ και Ντον Τζόνσον στην κωμωδία «Encore»

Η ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ 

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Μία από τις παραγωγές που συμμετέχει στην Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών είναι η νέα κωμωδία του Σάιμον Κέρτις (Simon Curtis) «Encore» με ένα σούπερ καστ αστέρων.

Το σενάριο της διαδραματίζεται σε ένα γηροκομείο, όπου το πάθος για την υποκριτική από μια ομάδα βετεράνων ηθοποιών που μένουν εκεί αναζωπυρώνεται μέσα από ένα νέο πρότζεκτ.

Η ταινία επανασυνδέει την οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ και τρεις φορές βραβευμένη με Έμμυ, Γκλεν Κλόουζ (Glenn Close) με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέρεμι Άιρονς (Jeremy Irons), 34 χρόνια μετά την επιτυχημένη από τους κριτικούς επιτυχία τους, «Reversal of Fortune».

Υποδύονται δύο πρώην αστέρες του Μπρόντγουεϊ, τη Marie και τον Nigel, οι οποίοι ως νέοι ένοικοι ενός γηροκομείου, ανακαλύπτουν μια παρέα ξεχασμένων ηθοποιών. Με κίνητρο να αναβιώσουν το πάθος του Nigel για το θέατρο και να αγκαλιάσουν αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, η Marie αποφασίζει να ανεβάσει μια παράσταση με όλους τους συντελεστές να βγάζουν το παρελθόν τους στη σκηνή.

Επίσης μαζί τους συμπρωταγωνιστούν ο τρεις φορές βραβευμένος με Emmy Χένρι Γουίνκλερ (Henry Winkler) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Emmy Ντον Τζόνσον (Don Johnson).

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Ρόμπερτ Νέλσον Τζέικομπς (Robert Nelson Jacobs).

«Λάτρεψα το συγκινητικό και ξεκαρδιστικό σενάριο του Ρόμπερτ από τη πρώτη στιγμή που το διάβασα ενώ είναι συναρπαστικό να βλέπω μερικούς από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του πλανήτη να ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σάιμον Κέρτις.

Σύμφωνα με το Deadline, την παραγωγή του «Encore» έχουν αναλάβει οι Wyck Godfrey, Marty Bowen και Isaac Klausner για την «Temple Hill Entertainment» ενώ τις παγκόσμιες πωλήσεις η βρετανική εταιρεία παραγωγής «Protagonist Pictures».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ