ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζένιφερ Λόρενς: η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του 2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Tζένιφερ Λόρενς: η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του 2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Αθυρόστομη, ανθρώπινη, κανονική, σέξι. Η Τζένιφερ Λόρενς είναι πολλά και σύμφωνα με το Fοrbes είναι και η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της χρονιάς. 

Η Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από την Μελίσα Μακάρθι, η οποία κατέγραψε ταχύτατη άνοδο στις απολαβές της και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, γράφει σήμερα το δεκαπενθήμερο οικονομικό περιοδικό Forbes.

Η Λόρενς, πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών Hunger Games («Αγώνες Πείνας»), είχε εισοδήματα ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων μέσα σε δώδεκα μήνες, εν μέρει λόγω της μεγάλης προκαταβολής που της δόθηκε για την αναμενόμενη ταινία Passengers, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα του Φορμπς. Πάντως τα εισοδήματά της κατέγραψαν μείωση κατά 11,5% από το σύνολο των απολαβών της το 2015.

Η Μακάρθι είχε εισοδήματα 33 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 10 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα έσοδά της το αμέσως προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω της συμβολής της στην αναβίωση της σειράς ταινιών Ghostbusters.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Captain America: Civil Wars, κατέλαβε την τρίτη θέση με εισοδήματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με το 2015.

Τις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας δεκάδας για το 2016 καταλαμβάνουν οι:

4. Τζένιφερ Άνιστον (21 εκατομμύρια δολάρια)

5. Φαν Μπινγκμπίνγκ (17 εκατομμύρια δολάρια)

6. Σαρλίζ Θερόν (16,5 εκατομμύρια δολάρια)

7. Έιμι Άνταμς (13,5 εκατομμύρια δολάρια)

8. Τζούλια Ρόμπερτς (12 εκατομμύρια δολάρια)

9. Μίλα Κούνις (11 εκατομμύρια δολάρια)

10. Ντιπίκα Παντουκόν (10 εκατομμύρια δολάρια).

Η Ινδή Ντιπίκα Παντούκον είναι το μοναδικό new entry στη λίστα. Τα σύνολα των απολαβών των ηθοποιών καταγράφηκαν την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2015 ως την 1η Ιουνίου φέτος, προ φόρων και προμηθειών.

Αυτή είναι η Τζένιφερ με δικά της λόγια

Το κορίτσι που δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και για αυτό έχει αναδειχθεί στην πιο ειλικρινή περσόνα που έχει βγάλει το Χόλιγουντ εδώ και μήνες, η ανισόρροπη καθώς πάντα πέφτει στις δημόσιες εμφανίσεις της Τζένιφερ Λόρενς δεν φοβάται να εκτεθεί. Για αυτό άλλωστε η συνέντευξη της που έδωσε στο περιοδικό Glamour λίγους μήνες πριν είναι και μια απόδειξη της υπεροχής της.

Αυτά είναι μερικά highlights από όλα όσα εξομολογήθηκε.

Για το στιλ της

“Πρόσφατα πήρα τον έλεγχο της δημόσιας εικόνας μου γιατί αν δεν το έκανα θα ήμουν σαν μια μαριονέτα που τη ντύνουν πάντα άλλοι... 'Ντύσε με σαν να είμαι μια πρόστυχη δυναμική λεσβία' αυτό ζητάω από το στιλίστα μου. Δεν γνωρίζω αν είναι κάτι προσβλητικό αλλά έχω στήθος, έχω οπίσθια... Τις καμπύλες μου πρέπει να τις δείχνω... Να δείχνω με την εικόνα μου ότι 'αυτό είναι μπούστο, δεν είναι κυτταρίτιδα΄ (γέλια). Όχι ότι είναι κάτι κακό να έχεις κυτταρίτιδα.”

Για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

"Ναι, καταφέραμε να φέρουμε κόσμο στις αίθουσες (σσ αναφέρεται στην επιτυχία των Παιχνιδιών Πείνας)... 'Πώς μπορώ να καταφέρνω κάτι τέτοιο αν και έχω περίοδο μια φορά το μήνα;' Πιστεύω ότι αυτό ήταν το σκεπτικό των στούντιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, πίστευαν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να ταυτιστούν με έναν άντρα ήρωα αλλά οι άντρες και τα αγόρια δεν θα μπορούσαν να ταυτιστούν με μία γυναίκα ηρωίδα στη μεγάλη οθόνη. Αυτό απλά δεν ισχύει. Ευτχώς καταφέραμε να αποδείξουμε κάτι”.

Για την ερωτική της ζωή

“Δεν κάνω συχνά ραντεβού. Δεν γνωρίζω συχνά άντρες με τους οποίους θα ήθελα να γνωριστώ καλύτερα. Άντε να συναντήσω έναν άντρα που βρίσκω ελκυστικό μια φορά το χρόνο. Αλλά δεν είμαι μοναχική. Εαν δεν είμαι με κάποιον δεν σημαίνει ότι είμαι ελλειματική σε κάτι. Νοιώθω πλήρης. Ναι, όταν είμαι ερωτευμένη είναι απίθανα αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει επί τούτου”.

Για τον εργασιακό σεξισμό

“Το ξέρω ότι δεν είναι και ό,τι πιο έξυπνο να μιλάς για τα πάντα, να εκτίθεσαι. Συμφωνώ απόλυτα με όσους λένε ότι οι ηθοποιοί δεν θα πρέπει να κάνουν πολιτική. Δεν είμαστε πολιτικοί. Η δουλειά μου είναι να φέρω κόσμο στις αίθουσες για να δει τις ταινίες μου. Δεν είναι πολύ έξυπνο αλλά και πάλι, ποιος ο λόγος να έχεις βήμα λόγου αν δεν το χρησιμοποιείς για να μιλήσεις για όσα πραγματικά πιστεύεις;”

Για την κακεντρέχεια ότι υποδύεται την αδέξια

“Σήμερα το πρωί έριξα το γάλα μου. Εχθές έχυσα κόκκινο κρασί επάνω στο χαλί. Το μόνο που ζητάω είναι να μπορώ να μετακινούμαι χωρίς να πέφτω! Είναι πραγματικά ενοχλητικό, πίστεψε με”.

Για το πως την ερμηνεύουμε

“Δεν έχω την εντύπωση ότι με παρεξηγούν, έχω την εντύπωση ότι μου δίνουν περισσότερη σημασία από όση πρέπει. Δεν προσπαθώ να γίνω GIF. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ένα απόφθεγμα που θα αναπαραχθεί στο Twitter. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι ηθοποιός. Και να προωθώ τις δουλειές μου. Στην τελική είμαι υποθέτω απλά μια τρελή (γέλια)... Τι να κάνω και εγώ; Είμαι απλά ένα κορίτσι που κάθεται μπροστά στον κόσμου και του ζητάει να τη συγχωρέσουν που μιλάει πολύ.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ