ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντιμέτωπη με φυλάκιση η πιο μισητή Playmate της Αμερικής σήμερα

Αντιμέτωπη με φυλάκιση η πιο μισητή Playmate της Αμερικής σήμερα

Η πιο μισητή Playmate της Αμερικής ίσως τιμωρηθεί. Λίγους μήνες μετά το περιστατικό που εξόργισε τις ΗΠΑ, η Dani Mathers θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη όπως αναφέρουν τα media του εξωτερικού. 

 

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ολοκλήρωσε τις έρευνες της και αφού εντόπισε την ταυτότητα της γυναίκας, που έπεσε θύμα χλευασμού στο Snapchat η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΜΖ η 70χρονη απαιτεί τη δικαίωση και την αποζημίωση της για το περιστατικό που την έκανε περίγελο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα και εαν καταδικαστεί, η Mathers κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης ακόμη και έξι μηνών. Γιατί στις ΗΠΑ το body-shaming, αυτή η ανησυχητική στις διαστάσεις της συνήθεια των χρηστών να διατυπώνουν επικριτικά, αν όχι εξευτελιστικά, σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, τις αναλογίες ή/και το βάρος του τιμωρείται.

Καταδικάζοντας την κακία

Όλα ξεκίνησαν δύο μήνες περίπου πριν, όταν η πρώην Playmate από του 2015 Dani Mathers έκανε μια ανάρτηση στο Snapchat όπου και σχολίασε με την απαραίτητη τοξικότητα, την 70χρονη στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου της.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η Mathers διακρινόταν μια γυμνή γυναίκα να κάνει μπάνιο. Η Playmate συνόδεψε τη γυμνή λήψη με ειρωνικό σχόλιο για τη φυσική κατάσταση της άτυχης κυρίας που έγινε θέμα συζήτησης στα social media ερήμην της.

DANI

Σχεδόν αμέσως, η ανάρτηση της την εκδικήθηκε με εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εξαπολύουν επίθεση εναντίον της Mathers.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της η Mathers πήρε το μάθημα της. Με συνοπτικές διαδικασίες της αφαιρέθηκε ο τίτλος της Playmate, απολύθηκε από την δουλειά της ως ραδιοφωνική παραγωγός και κηρύχθηκε ανεπιθύμητη για πάντα στην αλυσίδα του γυμναστηρίου όπου και εντόπισε το "θύμα" της –αφού πρώτα την κατήγγειλε στην αστυνομία.

"Ήθελα απλά να απολογηθώ γιατί σήμερα δημοσίευσα στο Snapchat μια φωτογραφία κατά λάθος, δίχως να εννοώ όσα έγραψα και αυτό ήταν ένα λάθος. Έχω επιλέξει να κάνω αυτό που κάνω για να ζω, επειδή αγαπώ το γυναικείο σώμα και ξέρω ότι ο χλευασμός του είναι λάθος. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στα πλαίσια μιας προσωπικής συνομιλίας με φίλη μου, ωστόσο είμαι καινούργια στο Snapchat και δεν είχα καταλάβει ότι τη δημοσιοποίησα σε όλους" είπε στη βιντεοσκοπημένη απολογία της.

Βέβαια, η Dani Mathers δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια κανενός. Μάλλον έγινε ακόμη πιο αντιπαθής καθώς μοιάζει να μην καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο τρόπος που διαμοιράστηκε τη φωτογραφία αλλά όσα έγραψε προσβάλλοντας μια άγνωστη γυναίκα για το σωματότυπο της.

Σήμερα οι ημέρες που πόζαρε με ηδυπάθεια ανήκουν στο παρελθόν.

DANI1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ