ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Mπρους Σπρίνγκστιν πάλεψε και νίκησε την κατάθλιψη σαν Boss

O Mπρους Σπρίνγκστιν πάλεψε και νίκησε την κατάθλιψη σαν Boss

Tο παρατσούκλι που τον συνοδεύει, The Boss, δεν ήταν ποτέ μια τυχαία επιλογή.

Νικητής στα charts αλλά και τις μάχες της καθημερινότητας, της ίδιας της ζωής, ο Μπρους Σπρίνγκστιν μίλησε στο Vanity Fair για πολλά με αφορμή την αυτοβιογραφία του που εξιστορεί τους πολέμους μέσα στο μυαλό του αλλά και τους διθυράμβους του που εδώ και χρόνια τον έχουν καθιερώσει ως το Αφεντικό μιας ροκ μουσικής σκηνής με αξίες και μηνύματα.

Στη συνέντευξη του ο 66χρονος Σπρίνγκστιν εξομολογήθηκε ότι αναζήτησε για πρώτη φορά βοήθεια από ψυχοθεραπευτή 30 χρόνια πριν και ότι η σύζυγός του, η τραγουδίστρια Patti Scialfa γνωρίζει πολύ καλά "πως είναι ένα τρένο όταν εκτροχιάζεται" τις ημέρες που η ψυχική ασθένεια τον κατέβαλε.

Ο Σπρίνγκστιν περιγράφει στη νέα αυτοβιογραφία του "Born To Run" τις μάχες του με την κατάθλιψη το 2012, όταν στο album του Wrecking Ball αφηγήθηκε τον πόλεμο του στο τραγούδι This Depression (Αυτή η κατάθλιψη).

"Με συνέθλιψε ενώ ήμουν μεταξύ 60 και 62, και πάλι μεταξύ 63 - 64", γράφει. "Η Patti έβλεπε ένα τρένο φορτωμένο με νιτρογλυκερίνη να τρέχει γρήγορα... Με πήγε στους γιατρούς και και τους είπε: 'Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ένα χάπι'"

Στην ανθρώπινη και αποκαλυπτική εξομολόγηση του στο περιοδικό ο Σπρίνγκστιν μιλάει για το παρελθόν αλλά και το φόβο για το μέλλον του, σε αυτήν το Aφεντικό εκφράζει την αγωνία του μήπως έχει την τύχη του πατέρα του Ντάγκλας που υπέφερε από την ψυχική νόσο. Επίσης εξομολογείται για το ιατρικό ιστορικό των συγγενών του που ταλαιπωρήθηκαν από ανάλογα με τον ίδιο προβλήματα.

bruce

"Δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η ασθένεια" λέει και θυμάται τα παιδικά του χρόνια, όταν ένιωθε τη ζωή του να έχει ένα μυστήριο που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει, γεμάτη από ενοχλητικές αλλά και συνηθισμένες στη συχνότητα τους, στιγμές. Ο Σπρίνγκστιν συγκινεί με τα όσα λέει για τον πρόγονο του που δεν μπορούσε καν να ψελλίσει το "Σ 'αγαπώ" πριν από το θάνατό του, το 1998. "Μπορούσες να ακούσεις τη φωνή του να σπάει, αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει τις λέξεις" λέει.

Ο γεννημένος νικητής Σπρίνγκστιν ανοίγει την καρδιά και το μυαλό του στο "Born to Run" που κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ