ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Συγκλονισμένος» ο πρίγκιπας Κάρολος από τροχαίο με ελάφι

«Συγκλονισμένος» ο πρίγκιπας Κάρολος από τροχαίο με ελάφι
REUTERS/Russell Cheyne

Σε αυτοκινητικό ατύχημα ενεπλάκη ο πρίγκιπας Κάρολος όταν συγκρούστηκε με ένα ελάφι στο Balmoral της Σκωτίας.

Ο 67χρονος διάδοχος του θρόνου δεν τραυματίστηκε, αναφέρει η Guardian, αλλά "είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό που συνέβη το Σαββατοκύριακο" προσθέτει η Mirror. Κανείς δεν αναφέρει τι απέγινε το ελάδι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αυτοκίνητο του πρίγκιπα υπέστη ζημιές από τη σύγκρουση στο κτήμα Aberdeenshire της Βασίλισσας.

Εκπρόσωπος τύπου του Clarence House αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

40.000 με 75.000 ελάφια σκοτώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει η εφημερίδα. Επιπλέον 450 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως σε τροχαία με ζώα με αρκετούς θανάτους και ζημιές που αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια στερλίνες το χρόνο.

Σε αντίθεση με όσα ισχύουν για άλλα ζώα, οι οδηγοί που συγκρούονται με ελάφι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν ή να αναφέρουν το περιστατικό στην αστυνομία σημειώνει η Guardian.

Ο πρίγκιπας που έγινε βάτραχος

Hyloscirtus princecharlesi

Αυτή είναι η τελευταία είδηση που αφορά στον διάδοχο του θρόνου με το ζωϊκό βασίλειο. Ωστόσο ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ήδη ένας μικρός δενδρόβιος βάτραχος που ανακαλύφθηκε στα δάση του Εκουαδόρ. Το σπάνιο αμφίβιο, σε αποχρώσεις καφέ και πορτοκαλί, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. Luis A. Coloma κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής στο Εθνικό Πάρκο Cotacachi-Cayapas στο Εκουαδόρ.

Ο βάτραχος πήρε το όνομά του προς τιμήν του πρίγκιπα που προωθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των τροπικών δασών. Ο Δρ. Coloma συνάντησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας σε ένα παιδικό περιβαλλοντικό εργαστήρι που διοργάνωσε ο δεύτερος στο Γκλούσεστερσαϊρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία όπου και του έδωσε μια ρέπλικα του βατράχου και ένα αναμνηστικό χρυσό μετάλλιο.

"Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Είναι πάρα πολύ ωραίο" είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας προσθέτοντας ότι τώρα θα παλέψει ακόμα περισσότερο για να προστατέψει τους οικοτόπους του σπάνιου βατράχου ανέφεραν τα δημοσιεύματα. Ο δενδρόβιος βάτραχος, με την επιστημονική ονομασία Hyloscirtus princecharlesi, έχει συμπεριληφθεί στα απειλούμενα είδη λόγω της αποψίλωσης των δασών για την επέκταση των καλλιεργειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ