ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Μετά τον Ομπάμα το νήπιο του Μπάκιγχαμ σνόμπαρε και τον Τζαστίν Τριντό

Πρίγκιπας Τζορτζ: Μετά τον Ομπάμα το νήπιο του Μπάκιγχαμ σνόμπαρε και τον Τζαστίν Τριντό

Τρεις μήνες περίπου πριν, ο χαριτωμένος γαλαζοαίματος απέδειξε ότι είναι ένα κανονικό και κάπως οξύθυμο αγόρι 3 τριών ετών όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε εκδήλωση της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας όπου και συνόδεψε τους γονείς του είχε το πρώτο, δημόσιο ξέσπασμα του. Σήμερα, ο πρίγκιπας Τζορτζ κάνει ξανά πρωτοσέλιδα σνομπάροντας τον ηγέτη του Καναδά, Tριντό.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έφθασε στον Καναδά το Σάββατο για μια επίσημη επίσκεψη διάρκειας μιας εβδομάδας μαζί με τους γονείς του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

Μόλις αφίχθη, κρατώντας το χέρι του πατέρα του, ο μικρός αδιαφόρησε για τον Καναδό πρωθυπουργό, όταν εκείνος έκανε ένα βαθύ κάθισμα προκειμένου να βρεθεί στο επίπεδό του και να του κάνει τη χειρονομία "κόλλα το".

Ο Τζάστιν Τριντό πήγε κατόπιν να ανταλλάξει μαζί του μια χειραψία, αλλά και πάλι ο 3χρονος Τζορτζ τον σνόμπαρε με αποτέλεσμα να εκτυλιχθεί μια μάλλον άβολη σκηνή στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον δυτικό Καναδά.

Ορισμένοι το εξήγησαν λόγω της κούρασης από το ταξίδι και της διαφοράς ώρας μεταξύ Βρετανίας- Καναδά, άλλοι σε μια πρώιμη γνώση ότι η προγιαγιά του είναι τυπικώς αρχηγός του κράτους του Καναδά, το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι ο 3χρονος πρίγκιπας Τζορτζ της Βρετανίας δεν έδειξε να υποκύπτει στη γοητεία του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Οι Καναδοί από την πλευρά τους προβληματίστηκαν για την αδιαφορία του πρίγκιπα, καθώς είναι συνηθισμένοι να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό τους να κερδίζει εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς αντιμετωπίζεται από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ως αστέρας της πολιτικής.

“Η καρδιά μου έσπασε 15 φορές για τον Τριντό” έγραψε στο Twitter ο χρήστης @OhAlexaandra.

“Το να αρνείται στον Τζάστιν Τριντό μια (φιλική) χειρονομία ένα νήπιο (ακόμα κι αν πρόκειται για τον γιο του πρίγκιπα) συνιστά μια αναλογία ως προς τις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις” επισήμανε ο @EmMcCon.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο μικρός Γεώργιος δεν έδωσε το χέρι του σε πολιτικό. Το ίδιο είχε κάνει και στον Μπαράκ Ομπάμα, όταν σχεδόν του αρνήθηκε χειραψία κατά την επίσκεψή του προέδρου των ΗΠΑ στη Βρετανία τον Απρίλιο. Τότε ο 3χρονος γαλαζοαίματος συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο φορώντας τις πιτζάμες του και μια ρόμπα προτού πάει για ύπνο.

Ο Τζορτζ και η μικρή του αδελφή, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ηλικίας ενός έτους, επισκέπτονται τον Καναδά για πρώτη φορά, όμως πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη των γονέων του, έπειτα από εκείνη το 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ