ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

10 λόγοι για να μείνεις όλο τον Χειμώνα στο σπίτι

10 λόγοι για να μείνεις όλο τον Χειμώνα στο σπίτι

Το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό ντεμπούτο του Σορεντίνο, η επιστροφή του πέμπτου κύκλου του House of Cards, ένα καθηλωτικό remake της πιο δημοφιλούς αμερικανικής σειράς αλλά και συναρπαστικές παραγωγές από τη Γερμανία και την Ισλανδία συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του OTE TV και σας δίνουν μερικές ακόμη αφορμές για να μείνετε στον καναπέ σας.

Καλογυρισμένες σειρές που θυμίζουν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, διάσημοι σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ και χολιγουντιανοί ηθοποιοί αναμένεται να κατακλύσουν τις οθόνες σας!

Συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν και τις μοιραζόμαστε μαζί σας:

1. Το βραβευμένο με BAFTA Happy Valley

Happy Valley

Μεθυσμένοι, ναρκομανείς και εγκληματίες κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Tommy Lee Royce, ο οποίος απελευθερώνεται από τη φυλακή και αναστατώνει για μία ακόμη φορά τη ζωή της αστυνομικού Catherine Cawood, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της κόρης της.

Παράλληλα, η σειρά παρουσιάζει και την ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη ιστορία ενός φαινομενικά φιλήσυχου λογιστή, ο οποίος όταν δεν καταφέρνει να πάρει αύξηση, ζητεί τη βοήθεια ενός τοπικού εμπόρου ναρκωτικών για να πετύχει τον σκοπό του. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχε προγραμματίσει και γρήγορα η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο... Κάθε Δευτέρα στις 22.00 και από τον Οκτώβριο ο 2ος κύκλος.

2. Το τηλεοπτικό ντεμπούτο του Πάολο Σορεντίνο, «The Young Pope»

the Young Pope

Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με την πολλά υποσχόμενη σειρά «The Young Pope» που κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στην προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας. Το έργο αφηγείται τη μυθιστορηματική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’ ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο, τον οποίο υποδύεται ο Τζουντ Λο με συμπρωταγωνίστριά του τη Νταϊάν Κίτον, στον ρόλο μιας Αμερικανίδα μοναχής. Το πολυαναμένομενο τηλεοπτικό ντεμπούτο του δημοφιλούς σκηνοθέτη φτάνει στη χώρα μας στις 25 Οκτωβρίου!

3. Το γυρισμένο στην Ισλανδία «Trapped»

trapped

Ένα ακρωτηριασμένο και διαμελισμένο σώμα εμφανίζεται στην ακτή μίας μικρής Ισλανδικής πόλης και προκαλεί φόβο και πανικό στους κατοίκους της. Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους ενώ ο καθένας θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτος στη φαινομενικά ήσυχη γειτονιά που κρύβει μυστικά και παρανομίες. Θα αποκαλυφθεί τελικά η αλήθεια; Η σειρά εντυπωσίασε στο Toronto International Film Festival το 2015, την επόμενη χρονιά προβλήθηκε από το BBC ενώ φέτος προβάλλεται και στη χώρα μας, από τον OTE TV. Κάθε Τετάρτη στις 22.00.

4. Η δραματική σειρά από την Γερμανία «Deutschland ’83»

Deutschland 83

Η ιστορία της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες. Αυτή τη φορά δίνεται μέσα από τα κατορθώματα ενός ανθρώπου, ο οποίος γεννιέται και μεγαλώνει σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και απάτες που τον στιγματίζουν για πάντα. Βλέπουμε τα πράγματα με τα μάτια ενός νεαρού κατασκόπου που είναι μπλεγμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους... Ο Martin Rauch πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις για να επιβιώσει καθώς οι εχθροί παραμονεύουν και δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Κάθε Πέμπτη στις 22.00.

5. Η μίνι-σειρά «Roots»

roots

Το Roots είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο του Alex Haley «Roots: The Saga Of An American Family» και αποτελεί remake της σειράς Roots του 1977 που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική. Περιγράφει την ιστορία του Kunta, ο οποίος γεννιέται στη Δυτική Αφρική ενώ στη συνέχεια της ζωής του πωλείται σε Βρετανούς δουλεμπόρους που τον στέλνουν στην Αμερική. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εναντιωθεί και να αποδράσει από οποιονδήποτε επιχειρεί να τον υποδουλώσει. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τηλεοπτικό δράμα με πρωταγωνιστές τους Λόρενς Φίσμπερν, Φόρεστ Γουίτακερ και Τζόναθαν Ρις Μέγιερς. Η σειρά αποτελείται από 2 επεισόδια με το 4ο να προβάλλεται αυτήν την Παρασκευή στις 22.00. Ωστόσο, θα προβληθεί ξανά σε εβδομαδιαία βάση τον Νοέμβριο!

6. Η περιπετειώδης σειρά «Hooten and the Lady»

Hooten and the Lady

Κανείς δεν γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Hooten, ενός Αμερικανού τυχοδιώκτη που μπορεί να εντοπίζει αντικείμενα μεγάλης αξίας που αναζητούν ιδιώτες συλλέκτες. Η μυστηριώδης ιστορία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν συναντά την Alex, μια μορφωμένη νέα που εργάζεται στο Βρετανικό Μουσείο και αναζητά την περιπέτεια. Το καλό κορίτσι βρίσκει τον τρόπο να κάνει τη δική της επανάσταση όταν γνωρίζει τον Hooten, ρισκάροντας τα πάντα για να ανακαλύψει κρυμμένους ναούς, μυθικούς θησαυρούς και... το άγνωστο! Κάθε Σάββατο στις 22.00.

7. Το υποψήφιο για δύο Emmy «UnREAL»

UnREAL

Τι συμβαίνει στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο της τηλεόρασης; Πώς νιώθουν οι διαγωνιζόμενοι στα τηλεπαιχνίδια; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί; Το «UnREAL» παρουσιάζει το παρασκήνιο μίας επιτυχημένης εκπομπής γνωριμιών με μοναδικό στόχο την παραγωγή δραματικού περιεχομένου και την αύξηση της τηλεθέασης. Κάθε Κυριακή στις 22.00.

8. Η μίνι σειρά «Dr. Thorne»

Dr. Thorne

Ο δημιουργός του Downton Abbey επιστρέφει με ένα δράμα εποχής, το οποίο αποτελεί την τηλεοπτική προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Anthony Trollope. Μέσα αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει την ιστορία μιας φτωχής κοπέλας η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον κόσμο μίας ευκατάστατης οικογένειας που μένει δίπλα της. Οι κοινωνικές τάξεις στέκονται εμπόδιο στις σχέσεις των πρωταγωνιστών που δεν μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

9. Το βασισμένο σε σειρά κόμικς «Wynonna Earp»

Wynonna Earp

Η φανταστική ιστορία της δισέγγονης του Wyatt Earp πολεμάει δαίμονες και πλάσματα του σκότους. Τον ρόλο της ηρωίδας υποδύεται η Μέλανι Σκροφάνομ, η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ικανή να σώσει τον κόσμο από τους κινδύνους και τις απειλές εχθρικών πλασμάτων. Κάθε Σάββατο στις 23.00.

10. Το βραβευμένο με δύο Χρυσές Σφαίρες και έξι Emmy «House of Cards»

House of Cards

Στον τέταρτο κύκλο παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο Άντεργουντ να προσπαθεί να διαφυλάξει την κληρονομιά του. Παράλληλα, η Κλερ επιδίωξε να γίνει κάτι περισσότερο από Πρώτη Κυρία, εντείνοντας τις μεταξύ τους σχέσεις. Τι θα δούμε στον πέμπτο κύκλο της σειράς;

Πέρα από τις νέες αφίξεις, με ολοκαίνουργιους κύκλους επιστρέφει και το «Billions» με το δίδυμο Τζιαμάτι-Λούις, ο δεύτερος κύκλος της οικογένειας «Durrells» αλλά και αρκετές από τις πιο επιτυχημένες σειρές που προβλήθηκαν την περασμένη σεζόν από τον OTE TV όπως τα: «The Last Kingdom», «Fortitude», «Girlfriend’s Guide to Divorce», «The Odd Couple», «The Affair», «Mozart in the Jungle»...

Με τόσες ποιοτικές σειρές αλλά και ταινίες όπως το «Spectre», το «Creed» και το «Trumbo», δεν υπάρχει λόγος για να πάει κανείς σινεμά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ