ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η 1η Γιορτή Λαϊκών Αγορών διοργανώνεται στο Θησείο

Η 1η Γιορτή Λαϊκών Αγορών διοργανώνεται στο Θησείο
Ροδάκινα σε πάγκο λαϊκής αγοράς της Αθήνας, την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

H 1η Γιορτή Λαϊκών Αγορών διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τις Ομοσπονδίες Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, δρώμενα, μουσική και εικαστικά εργαστήρια, η γιορτή θα αναδείξει τη σημασία των τοπικών λαϊκών αγορών και του κοινωνικού έργου που επιτελούν.

Μία από αυτές τις δράσεις υλοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, της αντιπεριφερειάρχη για την Κοινωνική Πολιτική Κατερίνας Θανοπούλου, του προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Στέλιου Κοροβέση και των Ομοσπονδιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων, το οποίο έλαβε σάρκα και οστά με τη διάθεση 1 εκατ. ευρώ μέσω κουπονιών, σε περίπου 800 οικογένειες με απροστάτευτα ανήλικα τέκνα, ως ένα «μικρό δείγμα έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής προς τους καθημερινά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα που θα εκτεθούν στη γιορτή θα διατεθούν σε ιδρύματα για την προστασία του παιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ