ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φάιφερ, Ντεντς, Τζάκομπι, Ρίντλεϊ και Μπράνα στο Έγκλημα του Όριεντ Εξπρές με θύμα τον Τζόνι Ντεπ

Φάιφερ, Ντεντς, Τζάκομπι, Ρίντλεϊ και Μπράνα στο Έγκλημα του Όριεντ Εξπρές με θύμα τον Τζόνι Ντεπ

Η μόνη που αποφάσισε να τον αφήσει ζωντανό είναι η Αντζελίνα Τζολί, ωστόσο ο πρόσφατα διαζευγμένος σταρ θα μαχαιρωθεί από πολλούς εμβληματικούς ηθοποιούς στην κινηματογραφική μεταφορά του Όριεντ Εξπρές, του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, από τον Κένεθ Μπράνα.

Έχοντας συγκεντρώσει ένα θεαματικό cast το επόμενο “Έγκλημα” θα βρει στο ίδιο πλατό γυρισμάτων τους Μισέλ Φάιφερ (στο ρόλο που αρχικά ήταν να ερμηνεύσει η Τζολί πριν το διαζύγιο), Τζούντι Ντεντς, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Λούσι Μπόιντον, τον Λέσλι Οντομ Τζ., Τομ Μπέιτμαν αλλά και τον ίδιο τον σκηνοθέτη που θα υποδυθεί τον ήρωα Ηρακλή Πουαρό.

Αυτή είναι η επόμενη κινηματογραφική σύμπραξη των Ντεπ και Φάιφερ μετά το “Dark Shadows” του Τιμ Μπάρτον και η ταινία θα προσπαθήσει να κερδίσει το κοινό με τον ίδιο τρόπο που είχε κάνει ο Σίντνεϊ Λιούμετ το 1974.

murder on the orient express book cover

Τότε ο Άλμπερτ Φίνεϊ προσπάθησε να διαλευκάνει το έγκλημα του Αμερικανού επιχειρηματία στο τρένο του αίματος και το cast ήταν εξίσου, αν όχι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Λορίν Μπακόλ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Σον Κόνερι, Ζακλίν Μπισέ, Άντονι Πέρκινς και Ίνγκριντ Μπέργκμαν κατάφεραν να γίνουν το ιδανικό ensemble υπόπτων στην ιστορία της μεγάλης κυρίας της αστυνομικής λογοτεχνίας Αγκάθα Κρίστι.

Murder on the Orient Express quad

Η νέα, εκμοντερνισμένη, κινηματογραφική μεταφορά του μυστηρίου, έχει δυνατό σεναριογράφο, τον Μάικλ Γκριν που υπογράφει και τα εξίσου πολυαναμενόμενα “Alien” του Ρίντλεϊ Σκοτ και “Blade Runner” του Ντενί Βιλνέβ.

H ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθοσυες τον Νοέμβριο του 2017 και ίσως η Αγκάθα Κρίστι γίνει ξανά η αγαπημένη συγγραφέας των σκοτεινών αιθουσών. Ήδη ο Μπεν Άφλεκ έχει συμφωνήσει με την 20th Century Fox για να αναλάβει τη σκηνοθεσία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ακόμη κινηματογραφική διασκευή έργου της Αγκάθα Κρίστι, το "Witness for the Prosecution" (Μάρτυρας Κατηγορίας).

Το δικαστικό δράμα της μεγάλης κυρίας της αστυνομικής λογοτεχνίας περιστρέφεται γύρω από τη δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία μιας μεγαλύτερής του γυναίκας, η οποία τον έχει αφήσει μοναδικό κληρονόμο της περιουσίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ