ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χανκς, Πεν, Ντάγκλας: το Χόλιγουντ κατακεραυνώνει τον Ντόναλντ Τραμπ

Χανκς, Πεν, Ντάγκλας: το Χόλιγουντ κατακεραυνώνει τον Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS/Mario Anzuoni

Mετά τους Κερκ Ντάγκλας και Σον Πεν ο αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς τοποθετήθηκε δημόσια για τις προεδρικές εκλογές που θα ορίσουν (εν μέρει) τη μοίρα του πλανήτη. 

“Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι στην ιστορία μας” είπε ο Τομ Χανκς από την Ιταλία όπου και βρέθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας “Ιnferno”.

“Ο κόσμος μας αλλάζει. Το βλέπουμε με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή εδώ και 5 χρόνια. Ενδεχομένως ορισμένες χώρες απαντούν με απλοϊκό τρόπο σε πολύ περίπλοκα προβλήματα. Το χάος μοιάζει να κυριαρχεί στον κόσμο όμως στην πραγματικότητα, εάν παρακολουθήσετε την ιστορία ή διαβάσετε τα βιβλία του Νταν Μπράουν θα παρατηρήσετε ότι ο κόσμος συχνά έχει βρεθεί σε αυτού του είδους το σταυροδρόμι όπου έπρεπε να μάθει να ζει ο ένας με τον άλλο” σημείωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής και κάτοχος δύο Όσκαρ στην Αίθουσα των Πεντακοσίων του Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ταινίας του.

2016 10 06T105524Z 1317412576 D1AEUFKACIAA RTRMADP 3 FILM INFERNO

O σκηνοθέτης του "Inferno" Ρον Χάουαρντ με το cast της ταινίας Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Omar Sy, Irrfan Khan και τον συγγραφέας Νταν Μπράουν στην Φλωρεντία (φωτό: REUTERS/Max Rossi)

“Ο Νταν Μπράουν μας αφηγείται μια κόλαση επί γης... Εμείς δημιουργήσαμε την κόλαση για μια μερίδα της ανθρωπότητας” εξήγησε ο αμερικανός ηθοποιός για να προσθέσει “η άγνοια συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα”. Mια δήλωση με την οποία ο θερμός υποστηρικτής και μεγάλος χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ μοιάζει να “στοχεύει” τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 60χρονος ηθοποιός που φοράει για τρίτη φορά το κοστούμι του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον μετά τον “Κώδικα Ντα Βίντσι» (2006) και τους “Πεφωτισμένους” (2009) στο “Inferno” είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από διάσημους που αντιτίθενται στον Τραμπ.

“Αυνανισμός με δρόμο προς την κόλαση”

O ηθοποιός και ακτιβιστής Σον Πεν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ, The Late Show, όπου και εξομολογήθηκε ότι δεν παρακολούθησε το ντιμπέιτ μεταξύ Κλίντον και Τραμπ. “Δεν πιστεύω ότι υπήρχε πολιτικό ντιμπέιτ” είπε. “Είτε μπορείς να ψηφίσεις μαζικά κάποιον σαν την Χίλαρι Κλίντον, την οποία στη συνέχεια μπορείς να αμφισβητήσεις και να στηρίξεις και που είναι ο μόνος τρόπος να έχεις πρόεδρο με κάποια επιτυχία [...] ή μπορούμε απλώς να αυνανιζόμαστε στον δρόμο προς την κόλαση με έναν τύπο που μοιάζει με ξανθό μάγο” πρόσθεσε.

“Εάν αναφέρεσαι στον Τραμπ, δεν πιστεύω ότι μπορεί να αυνανίζεται στον δρόμο προς την κόλαση, καθώς τα χέρια του είναι πολύ μικρά” αστειεύτηκε ο Κόλμπερτ.

Των Πεν και Χανκς προηγήθηκε η επιστολή-καταπέλτης του θρύλου του Χόλιγουντ, του "Σπάρτακου"
Κερκ Ντάγκλας.

"Η προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Αριζόνα, πριν από λίγες εβδομάδες, προκάλεσε ρίγη στην γυναίκα μου Αν η οποία μεγάλωσε στην Γερμανία. Η ομιλία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκφωνηθεί το 1933..." έγραψε ο πατριάρχης της δυναστείας του Χόλιγουντ.

Στην ομιλία του στην Αριζόνα ο Τραμπ, προέβαλε τις ΗΠΑ ως ένα έθνος που μπορεί να διαλέγει τους μετανάστες εκείνους για τους οποίους θεωρεί ότι "έχουν πιθανότητες να ευημερήσουν στην χώρα και καταλήγει λέγοντας, ότι είναι απαραίτητο ένα 'ιδεολογικό πιστοποιητικό' που θα βεβαιώνει ότι αυτοί που θα μείνουν στις ΗΠΑ, μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους Αμερικανούς".

kirk

"Οσο περισσότερο ζω, τόσο λιγότερο εκπλήσσομαι από τις αναπόφευκτες αλλαγές, οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν γίνει για καλό" έγραψε στην ανοικτή επιστολή του ο Ντάγκλας.

"Μέχρι σήμερα πίστευα οτι τα μάτια μου έχουν δεί τα πάντα. Τώρα όμως, πρώτη φορά στη ζωή του γίνομαι μάρτυρας τέτοιας διασποράς φόβου από έναν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ... Έζησα μία μακρά, καλή ζωή. Δεν θα είμαι εδώ να δω τις συνέπειες, εάν το κακό αυτό "πιάσει ρίζες" στη χώρα μας. Θα είναι όμως εδώ τα παιδιά σας και τα δικά μου" είπε ο πατέρας του Μάικλ Ντάγκλας.

“Θα επιθυμούσα να σβήσω ήρεμα τα κεριά των 100στών γενεθλίων μου, χωρίς να έχει εκλεγεί ένας πρόεδρος που θα ΄διαλέγει τους μετανάστες' και θα ζητάει 'ιδεολογικά πιστοποιητικά'” παρομοιάζοντας τη ρητορική του Ρεπουμπλικάνου με αυτή των καιρών που οδήγησαν τον κόσμο στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ